Publicat: 28 Mai, 2016 - 11:51

500 de calculatoare complete recondiționate de Ateliere Fara Frontiere vor dota organizatii non-profit si institutii educationale si sociale din toată țara. Astfel, se urmărește dotarea cu echipamente IT a circa 60 de organizații. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor pe www.educlick.ro este 10 iunie 2016.

'Pentru Kaufland România, a fi o companie responsabila implica asumarea rolului de partener social în comunitatile în care activeaza. Susținând proiecte precum AsoclicK, reușim sa ajungem mai aproape de persoane care au nevoie de sprijin și promovăm utilizarea și familiarizarea cu PC-urile în toate zonele țării', a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland România.

Etapele de desfășurare 'Asoclick — Din solidaritate pentru educație':

1. Propuneți un proiect de educație care pentru o buna desfășurare dovedește că are nevoie de echipamentele informatice solicitate.

2. Completați acest proiect pe formularul personalizat: http://www.educlick.ro/formular-asoclick cu informatii despre organizatie pâna pe data de 10 iunie 2016.

3. După finalul înscrierilor un juriu, format din reprezentanti ai Kaufland România si ai asociatiei Ateliere Fara Frontiere, experți tehnici și presa, va analiza toate proiectele și pe baza unor criterii obiective, va decide care sunt organizațiile câștigătoare.

Proiectul AsoclicK este un demers ce are ca obiectiv general reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile în România, si are ca obiective specifice:

? identificarea structurilor non-profit din România (ONG-uri, institutii de învatamânt si institutii sociale) care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educatie sau integare sociala si /sau profesională.

? selecționarea și echiparea celor mai bune proiecte cu materiale IT revalorizate, modernizate și dotate cu software-ul potrivit, astfel încât inițiativele lor să devină realitate.

? consolidarea capacitatilor structurilor laureate cu scopul de a facilita activități de educație sau de predare bazate pe TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)

Asoclick este un proiect de donații IT organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul Kaufland România. Acest program facilitează accesul copiilor și tinerilor la educație digitală, prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT, si integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piatț muncii, prin recondiționarea echipamentelor IT în cadrul Ateliere Fără Frontiere.

Din 2008 până în prezent, 1972 de proiecte au fost dotate cu un total de 9696 echipamente IT prin intermediul programul Educlick, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 300 000 de beneficiari din toată țara.

Comunicat de presă - Asociația Ateliere Fără Frontiere