Publicat: 12 Ianuarie, 2018 - 09:18

Noutatea acestei săptămâni este comedia"Downsizing", film care îl are drept actor principal pe Matt Damon, interpretul cunoscutului personaj Dexter, din serialul cu acelaşi nume. De data aceasta, Matt Damon joacă rolul unui om naiv, hazliu, care îşi schimbă perspectiva asupra vieţii din momentul în care hotărăşte să aibă 13 cm şi pe măsură ce trăieşte printre mini-oameni. Totul e miraculos până într-un punct, pentru că problemele nu s-au micşorat odată cu corpul.

Într-o lume fabuloasă vom călători şi cu "Octav" care la fiecare proiecţie a umplut sala. Cu nostalgie ne întoarcem iarăşi în timp, odată cu actorul Marcel Iureş şi trăim viaţa la intensitate maximă cu bucurii şi deznădejdi, savurăm fiecare clipă şi ne preţuim mai mult prietenii.

Iar despre prieteni este vorba şi în animaţia 3D "Marea bulgăreală!", o aventură pentru întreaga familie. Bătaie cu zăpadă, distracţie, hohote de râs, un câine blănos şi o mulţime de amici cu care să împarţi bucuria iernii.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

15 ianuarie 2018

Ora 18.00 - "OCTAV" - (regia Serge Ioan Celebidachi) - AG

Ora 20.00 - "Downsizing" - Mini-oamenii (regia Alexander Payne) - AG

17 ianuarie 2018

Ora 18.00 - "Reşedinţe ale Regalităţii Române" - (subiect şi scenariu acad. Răzvan Theodorescu) - AG - INTRAREA LIBERĂ

Ora 20.00 - "Downsizing" - Mini-oamenii (regia Alexander Payne) - AG

21 ianuarie 2018

Ora 10.00 - "Marea bulgăreală" - Snowtime! - 3D - (regia Jean-Francois Pouliot, Francois Brisson) - AG

"OCTAV"

Regia: Ioan Serge Celebidachi

Cu: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan

Durata: 102 minute

"Octav", filmul considerat un "miracol" în peisajul cinematografic românesc, revine pe marele ecran la Cinema Ateneu. Lungmetrajul descrie o poveste care celebrează viaţa şi aduce omagii purităţii copilăriei, prieteniei, dragostei şi nostalgiei dulce-amăruie. Octav, rol interpretat de actorul Marcel Iureş, îşi redescoperă bucuria de a trăi cu ajutorul Anei care îl poartă într-o călătorie prin timp. "Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva, în ultimii 25 de ani, în România. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum", spune Marcel Iureş despre personajul său.

Protagonistul construieşte cu măiestrie povestea unui om în care ne regăsim cu toţii. "Este o poveste profund umană, acesta fiind şi motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de poveşti", adaugă actorul. Personajul său capăt numeroase nuanţe pe parcul călătoriei în timp, iar momentele importante ale vieţii lui Octav sunt retrăite prin prisma conştiinţei unui om în vârstă de 80 de ani.

Filmul îi reuneşte pe doi dintre giganţii cinematografiei române, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc. Despre colaborarea cu Victor Rebengiuc, Marcel Iureş afirma că "Victor este unul dintre stâlpii groşi, pe care se sprijină teatrul românesc. Dacă tragem acest stâlp doi centimetri la dreapta sau la stânga, teatrul românesc se dezechilibrează. Victor Rebengiuc poate fi orice. E greu de descris Victor".

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pJ5EoVp0okw

"Downsizing" - Mini-oamenii 

Regia: Alexander Payne

Cu: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau şi Kristen Wiig.

Durata: 135 minute

Vedeta comediei ştiinţifico-fantastice, "Downsizing", este actorul Matt Damon, cunoscut pentru rolul său din Dexter. De data aceasta personajul pe care îl interpretează este lipsit de latura sinistră şi binedispune publicul cu naivitatea sa şi aventurile trăite printre mini-oameni. Mini-oameni de 13 cm înălţime, soluţie găsită de oamenii de ştiinţă norvegieni pentru problema supra-populării planetei.

Omenirea are la dispoziţie 200 de ani pentru a face tranziţia completă la o lume în miniatură, iar Paul Safranek (Matt Damon) şi soţia lui, Audrey (Kristen Wiig), se hotărăsc să lase în urmă existenţa stresantă din Omaha pentru a se micşora şi a se muta într-o comunitate populată numai de mini-oameni. 'E un om bun, un om bun care este extraordinar de naiv şi începe să vadă lumea cu alţi ochi pe parcursul acestui film şi a acestei călătorii incredibile pe care o face. Ajunge să aibă 12 centimetri, dar cu o perspectivă mult mai bună asupra celorlalţi oameni", explică actorul Matt Damon. 

Filmul a fost distins cu premiul National Board of Review, USA 2017 şi a primit 7 nominalizări, dintre care una pentru Globul de Aur, 2018.

Neil Patrick Harris joacă şi el în Downsizing, actorul fiind cunoscut pentru rolul din serialul "How I met your mother".

"Reşedinţe ale Regalităţii Române" - INTRAREA LIBERĂ

Subiect şi scenariu: acad. Răzvan Theodorescu 

Durată: 19 minute

Filmul documentar "Reşedinţe ale Regalităţii Române" ilustrează arhitectura reşedinţelor
celor patru regi pe care i-a avut România.

Timp de 81 de ani, de-a lungul a cinci domnii ale celor patru regi din dinastia de Hohenzollern - Sigmaringen - Carol I (1866 - 1914), Ferdinand (1914 -1927), Mihai (1927- 1930), Carol al II-lea (1930-1940) şi din nou Mihai (1940 - 1947) ­ reşedinţele suveranilor României au reflectat cu fidelitate gustul şi cultura locatarilor, dar şi posibilităţile economice ale timpului.

Marea bulgăreală! - SNOWTIME!

Regia: Jean-François Pouliot

Cu: Angela Galuppo, Mariloup Wolfe, Lucinda Davis

Durata: 80 minute

"Marea bulgăreală" este o comedie captivantă, un film care vorbeşte despre bucuriile copilăriei iarna, despre prietenie şi devotament, fiind, pentru copii, motiv de voie bună şi zâmbete până la urechi.

Pentru a se distra, copiii dintr-un mic orăşel pun la cale o bătaie memorabilă cu bulgări de zăpadă.

Luke şi Sophie, ambii în vârstă de 11 ani, devin liderii echipelor opuse. Oricare echipă care va ajunge să ocupe fortăreaţa de zăpadă va câştiga. Dar ceea ce începe ca pură distracţie şi cu un aer entuziast, duce la un conflict între copii. Bucuria este restabilită când toţi copiii decid să atace fortăreaţa, şi nu unul pe celălalt. Această bulgăreală îi va antrena pe toţi într-o competiţie şi o solidaritate care va rămâne ca cea mai frumoasă amintire din copilăria lor. "Marea bulgăreală" este o animaţie 3D pentru întreaga familie.

Filmul este dublat în limba română!

Biletele vor fi puse în vânzare la preţul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D, şi vor putea fi achiziţionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iaşi, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. INTRAREA este LIBERĂ la filmul documentar "Reşedinţe ale Regalităţii Române".

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iaşi

Tag-uri Nume: