29 mai 2022

Programul de consolidare a capacităţii în domeniul managementului electoral: Consolidarea educării alegătorilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Participarea AEP la „Programul de consolidare a capacităţii în domeniul managementului electoral: Consolidarea educării alegătorilor”, organizat de A-WEB

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, în perioada 18-27 august 2021, la Programul de consolidare a capacităţii în domeniul managementului electoral: Consolidarea educării alegătorilor, organizat de Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB).

AEP este prezentă la acest eveniment prin Reprezentantul permanent al Autorităţii la A-WEB, domnul Ion-Mincu Rădulescu, care, în calitate de lector, va susţine prezentarea cu tema Experienţa de succes a Autorităţii Electorale Permanente privind educarea alegătorilor în timpul pandemiei de COVID-19.

Programul de formare organizat de A-WEB se adresează oficialilor şi experţilor electorali implicaţi în activităţile de educare şi informare a alegătorilor şi oferă participanţilor oportunitatea să exploreze diferite strategii pentru îmbunătăţirea acestora. Evenimentul este organizat prin intermediul Programului Oficial de Asistenţă pentru Dezvoltare (ODA) al Guvernului Republicii Coreea.

Menţionăm, totodată, că în virtutea excelentei colaborări cu A-WEB, AEP oferă asistenţă electorală în cadrul Programului de consolidare a capacităţii în domeniul managementului electoral la care participă reprezentanţi din partea comisiilor electorale din Albania, Kazakhstan, Malawi, Mongolia şi Suriname.

Cursul online îşi propune să identifice cele mai bune practici pentru educarea şi responsabilizarea alegătorilor în vederea implicării acestora în procesele electorale şi a intensificării prezenţei la vot.

Totodată, Programul are ca obiectiv dezvoltarea capacităţii profesionale a participanţilor prin transferul de know-how din partea lectorilor şi abordarea provocărilor cu care se confruntă organismele de management electoral în domeniul educării civice a alegătorilor.

A-WEB este o organizaţie internaţională care promovează eficienţa în organizarea şi desfăşurarea de alegeri libere, corecte, transparente şi participative la nivel mondial şi încurajează schimbul de expertiză între membri în vederea consolidării democraţiei la nivel mondial.