3 decembrie 2021

„Programul de consolidare a capacităţii privind educarea alegătorilor”, organizat de IIIDEM India

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, în perioada 25-29 octombrie 2021, la Programul de consolidare a capacităţii privind educarea alegătorilor, organizat de Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Management Electoral din India (IIIDEM).

Obiectivul Programului este de a sprijini specialiştii din organismele de management electoral în eforturile acestora de a informa şi educa alegătorii prin crearea unor linii directoare exacte şi incluzive, conducând astfel la o implicare şi o participare la procesele electorale mai ridicate.

Principalele teme ale Programului vizează principiile internaţionale care ar trebui aplicate în dezvoltarea programelor de educaţie electorală, barierele privind accesibilitatea la procesul electoral pentru anumite categorii de alegători şi, totodată, paşii necesari în planificarea unor strategii de comunicare pentru creşterea eficienţei activităţiilor de educare a alegătorilor.

AEP este reprezentată la acest eveniment online de către doamna Luiza Nedelcu, consilier parlamentar în cadrul Departamentului cooperare internaţională şi de către doamna Alexandra Iordache, consultant parlamentar în cadrul aceluiaşi departament.

Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Management Electoral din India (IIIDEM) funcţionează sub egida Comisiei Electorale a Indiei. Inspirată de viziunea sa asupra promovării democraţiei la nivel mondial, Comisia Electorală a Indiei a înfiinţat în anul 2011 Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Management Electoral din India cu scopul de a încuraja un schimb de expertiză eficient pe toate palierele electorale.