2 iulie 2022

Programul de observare a alegerilor municipale din Georgia, din data de 2 octombrie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică, efectuează o deplasare la Tibilisi, Georgia, pentru a participa, în calitate de observator internaţional, la Programul de observare a alegerilor municipale ce vor avea loc în data de 2 octombrie 2021.

Evenimentul organizat de Comisia Electorală Centrală a Georgiei (CEC Georgia) reuneşte oficiali şi specialişti din domeniul managementului electoral în vederea observării alegerilor municipale şi a facilitării schimbului de expertiză internaţională între participanţi şi organizatori.

Observarea alegerilor municipale din data de 2 octombrie din Georgia reprezintă o demonstraţie vizibilă a angajamentului AEP de a sprijini democraţia prin promovarea unui proces electoral credibil şi transparent.

În spiritul excelentei cooperări bilaterale dintre AEP şi organismul electoral omolog din Georgia, prezenţa delegaţiei oficiale a Autorităţii contribuie la extinderea ariei de colaborare practică, misiunile de observare a alegerilor reprezentând cel mai eficient instrument pentru cunoaşterea diversităţii sistemelor electorale şi realizarea unor analize comparative ale proceselor electorale.

Cu această ocazie, oficialul AEP va avea o întâlnire cu preşedintele CEC Georgia, domnul Giorgi Kalandarishvili în vederea intensificării cooperării bilaterale dintre cele două instituţii.

Reamintim, totodată, că relaţia dintre Autoritatea Electorală Permanentă şi Comisia Electorală Centrală din Georgia este extinsă prin apartenenţa la Asociaţia Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), AEP preluând de la CEC Georgia preşedinţia ACEEEO în data de 25 martie 2021.