Publicat: 15 Februarie, 2018 - 20:07

Primăria Sectorului 1 alocă, în 2018, aproximativ 75 de milioane de lei pentru anveloparea blocurilor

 Primăria Sectorului 1 va relansa, în anul 2018,  programul de reabilitare termică a blocurilor. 
    Potrivit proiectului de buget aprobat în ședința de astăzi a Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca  în acest an aproximativ 75 de milioane lei pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor.  
    „Pentru noi, 2018 este anul relansării marilor proiecte de investiții și al lansării unor proiecte noi. Un obiectiv important al nostru îl constituie încheierea programului de reabilitare termică a blocurilor fără costuri pentru proprietari. Reluăm, astfel, investițiile în acest proiect din care au mai rămas de anvelopat 251 de blocuri”, afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. 
    Potrivit Legii 231/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2009, privind creșterea performanței energetice a blocurilor și Normativelor ISC,  pot fi reabilitate blocurile de locuințe cu excepția:
    Blocurilor de locuințe clasate/în curs de clasare ca monumente istorice
    Blocurile de locuințe expertizate tehnic și încadrate în clasa I și II de risc seismic prin raport de expertiză tehnică, la care nu s-au executat sau se află în curs de execuție lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției existente.
    Ca parte a strategiei de regenerare urbană, Primăria Sectorului 1 a reabilitat termic, până în prezent, 839 de blocuri ( cu un total de 42.359 de apartamente).
    Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei.

Tag-uri Nume: