Publicat: 2 Decembrie, 2016 - 19:44
05.12.2016, Sala Amfiteatru, Academia Europeana de HIV/SIDA, INBI „Prof.Dr. Matei Bals”

Federația UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș”, Centrul Român HIV/SIDA și Academia Europeană de HIV/SIDA, anunță dezbaterea „Programul de tratament HIV în România – prezent și perspective”, eveniment organizat în contextul Zilei Mondiale SIDA, care se marchează în fiecare an, la nivel mondial, în data de 1 Decembrie.

La eveniment sunt invitați să participe medici infectioniști, reprezentanți ai conducerii unor spitale de boli infecțioase, reprezentanți ai autorităților responsabile cu prevenirea și tratamentul infecției HIV, reprezentanți ai autorităților responsabile cu protecția socială a persoanelor seropozitive, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniu, jurnaliști, etc.

În cadrul dezbaterii se vor prezenta public datele oficiale la zi cu privire la infecția HIV/SIDA în România, aspecte ale desfășurării Programului de tratament HIV al Ministerului Sănătății, precum și elemente ale raportului „Tratamentul ARV în România – încotro?” raport în curs de realizare de către UNOPA. 

Au confirmat participarea dna Secretar de Stat Monica Althamer si dna dr. Mihaela Bardos din cadrul Ministerului Sănătății, medici din mai multe județe ale tarii, reprezentanți ai CNAS, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active in sectorul HIV, etc.

Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie 2016, începând cu ora 11.00, la Sala Amfiteatru din cadrul Academiei Europene HIV/SIDA din cadrul INBI „Prof.Dr. Matei Balș”, strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București.