Publicat: 17 Iunie, 2016 - 08:41
Share
Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului invită vineri, 24 iunie a.c., ora 10:00 la dezbaterea Programul Europa Creativă al Uniunii Europene – Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative.

Evenimentul va avea loc, la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România, din Bucureşti str. Vasile Lascăr nr. 31, etaj 1, sala „Nicolae Titulescu”.

Vă rugăm să confirmați participarea până miercuri, 22.06.2016, ora 18.00, la adresa de e-mail [email protected] (reply la acest mesaj). Accesul în sală se face pe baza legitimației de presă sau a unui document de identitate.
 
 
AGENDA EVENIMENTULUI
 
9.30 – 10.00     Înregistrarea participanţilor
       
10:00 – 11:00     Discursuri introductive
Mădălina Mihalache, Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România
Corina Șuteu, Ministrul Culturii
Mircea Diaconu, Deputat în Parlamentul European, Vicepreședinte Comisia pentru cultură și educație
Bogdan Ștefan Trîmbaciu, Director Unitatea de Management a Proiectului, Coordonator al Biroului Europa Creativă România
       
11:00 – 11:30     Prezentare generală a Programului Europa Creativă
Sorin Enuș, Coordonator Subprogram Cultura
Valentina Miu, Coordonator Subprogram MEDIA
       
11:30 – 12:00     Pauză de cafea
       
12:00 – 13:30     
Module paralele
»     Cultura – moderator Corina Răceanu, coordonator proiecte Institutul Intercultural Timișoara, Membru Team Europe
»     MEDIA – moderator Irina Margareta Nistor, critic de film și jurnalist
       
13:30 – 14:15     Concluzii
Corina Răceanu – Modul Cultura
Irina Margareta Nistor – Modul MEDIA
       
14:15 – 14:45     Prânz și oportunitate de networking
       
Informaţii suplimentare

Dezbaterea se dorește a fi o platformă de consultare a profesioniștilor români care își desfășoară activitatea în sectoarele culturale și creative și în audiovizual cu deputații din Parlamentul European, în contextul supunerii la vot în Parlamentul European, până la sfârșitul acestui an, a Raportului de implementare a Programului Europa Creativă.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât Programul se află în etapa de evaluare intermediară. Rezultatele acesteia, care urmează a fi date publicității în trimestrul 4 al anului 2017, vor fi folosite pentru determinarea direcțiilor viitorului program de finanțare a sectoarelor culturale și creative și audiovizualului, care va începe în anul 2021.

La dezbatere sunt așteptați să participe 50 de reprezentanți ai organizațiilor din sectoarele culturale și creative și audiovizual din țara noastră.

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.

Programul are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 și este gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Europa Creativă are două subprograme (MEDIA și Cultura) și o componentă trans-sectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.