22 ianuarie 2022

Programul Interreg IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia: au fost semnate două contracte

curs piata valutara
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Programul Interreg IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia: au fost semnate două contracte de finanţare, în valoare de aproximativ un milion de euro

La nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au fost semnate două noi contracte de finanţare din economiile identificate ca urmare a proiectelor implementate până în prezent.

Cele două proiecte, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, vor fi implementate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, atât pentru dezvoltarea reţelelor de asistenţă socială în cadrul comunităţilor locale din zonele de frontieră, cât şi pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi sănătăţii, prin implementarea de servicii inovatoare de înaltă calitate.

Cele două proiecte se adaugă celor 70 de proiecte contractate până în prezent, însumând o valoare totală de 81 milioane de euro.

Pentru perioada următoare, la nivelul Autorităţii de Management a Programului se va continua procesul de contractare pentru următoarele proiecte din lista de rezervă, pe măsură ce vor fi identificate economii suplimentare la nivelul programului.

* * *

În perioada 2014-2020, MDLPA gestionează, în calitate de Autoritate de Management, Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, care asigură finanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniţă româno-sârbă, având un buget total în valoare de 88 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte pregătirea Programului IPA III de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia aferent perioadei 2021-2027, până în prezent, a fost elaborată cea de-a doua versiune de Program şi a fost aprobată lista de proiecte de importanţă strategică şi a celor de infrastructură mare, care ar putea primi finanţare în cadrul viitorului program, fiind, astfel, unul dintre cele mai avansate programe Interreg din Europa.