Publicat: 9 August, 2019 - 13:18

In acest sfârşit de săptămână la Muzeul ASTRA vor avea loc următoarele evenimente:

- vineri, 9 august 2019 - Pavilionul Muzeal Multicultural, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ora 18 - întâlnire cu presa la care vor participa reprezentanţii Asociaţiei Sibiu 1191 şi se va discuta despre evenimentul Bun gust şi diplomaţie, un eveniment în care Muzeul ASTRA are rolul de partener şi de gazdă

- Programul Şcoala în satul tradiţional - sâmbătă & duminică, 10&11 august 2019, între orele 10:00 - 14:00, copii şi elevii interesaţi au ocazia să transforme lutul într-un obiect decorativ, utilizând roata olarului în cadrul unui atelier de olărit susţinut de meşterul Marcel Tănase din localitatea Şişeşti, jud. Mehedinţi. În acelaşi interval orar, la Muzeul ASTRA va mai fi organizat şi un atelier de pictat mobilier tradiţional susţinut de meşterul Daria Munteanu, premiată în cadrul Olimpiadei naţionale Meşteşuguri artistice tradiţionale. Toate atelierele se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Etno-Tehno-Parc, Şcoala din Ticera. Participarea la ateliere este gratuită şi se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în muzeu.

- duminică, 11 august 2019, ora 12 - Bun gust şi diplomaţie - un eveniment culinar care se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Iniţiativa ajunsă la cea de-a II-a ediţie este organizată de Asociaţia Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Locaţia aleasă este poiana de lângă Târgul de ţară din muzeu, un spaţiu natural de aproximativ 3000 mp, unde 10 echipe concurente vor găti la ceaun, cu foc de lemne, după reţete tradiţionale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească. Iniţiativa şi îşi propune să susţină proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, iar premisele există de anul trecut, de la prima ediţie a acestui eveniment, care a înregistrat 5.000 de vizitatori / degustători.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Tag-uri Institutii: