29 mai 2022

Programul Național „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” va fi extins cu 2 ani,

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Guvern, că Programul Național „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” va fi extins cu 2 ani, iar suma disponibila pe urmatorii ani va fi de 120 milioane euro.

„E vorba de sprijin pentru elevii din ciclul liceal. Va trebui sa gasim formula de continure si pentru sprijinul acordat in progromul national de ore remediale elevilor de invatamant primar si de gimnaziu”, a precizat ministrul.

Ministrul Educației a admisrecent că profesorii nu și-au primit banii pentru orele remediale făcute încă din martie și le-a cerut scuze.

„În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp. Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor”, a afirmat Cîmpeanu, la Iaşi, întrebat când se vor achita sumele pentru orele remediale, conform Agerpres.

Primele ore remediale au fost făcute încă din luna martie, iar ministrul Educației susține că blocajul este în incoerenţa raportării și în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale.

„Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a mai susținut Sorin Cîmpeanu.