Publicat: 10 Iunie, 2013 - 11:46
Share

 

Luni, 10 iunie, s-a dat startul mult aşteptatului program Rabla. Cum voucherele sunt puţine, au apărut deja probleme.

Primul scandal a avut loc la un centru Remat din Capitală, unde sute de persoane care stăteau de zile bune la coadă ca să prindă un tichet pentru o maşină nouă, s-au trezit că fix peste stradă mai există un alt centru despre care ştiau doar unii dintre şoferi, potrivit B1.ro.

Oamenii sunt revoltaţi că după ce au stat nopţi la rând în stradă pentru a face rost de vouchere au observat mai mulţi şoferi care se duceau la un alt centru Remat.

Un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice au fost distribuite colectorilor validaţi într-o primă etapă, astfel că la mai multe puncte de colectare se regăsesc în prezent şi sub 10 tichete.

Pentru Programul Rabla 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru firme şi instituţii publice.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de valoarea voucher-ului obţinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie de luni la unul din colectorii validaţi în program, a căror listă se regăseşte pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în timp ce firmele şi instituţiile publice interesate se înscriu, tot de luni, direct la AFM, instituţia care gestionează Programul "Rabla".