Publicat: 2 Decembrie, 2019 - 00:00
Share

20 de copii cu posibilitati materiale reduse, cu risc de excluziune sau de parasire timpurie a scolii, enoriasi ai parohiei Singureni, din judetul Giurgiu, au primit, sambata, din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului rechizite, ghiozdane, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece. Evenimentul face parte din programul “Ramaneti in scoala” si a avut loc in biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din comuna Singureni. 

 

Cu prilejul zilei nationale a Romaniei, tinerii din parohie au pregatit un concert de cantece patriotice, pricesne si muzica populara. “Ramaneti in scoala” este un program social-filantropic de formare profesionala care se adreseaza in special copiilor fiind continuator al programului “Alege scoala” initiat tot de Patriarhia Romana. Elevii selectati pentru a face parte din program vor fi monitorizati si ajutati de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pana la absolvirea scolii.

Preotul Paroh Alin Marian Sava, de la Parohia Singureni, judetul Giurgiu, a declarat: "Cu binecuvantarea Preasfintitului Ambrozie am organizat un moment festiv inchinat zilei sfantului Andrei si alaturi de noi au venit voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului care au sprijinul Parintelui Ciprian Gradinaru. Cu ajutorul voluntarilor incercam sa fim alaturi de tineri pe tot parcursul formarii lor, sa ii sprijinim si sa ii directionam pentru a fi buni crestini si romani. Este important ca si preotii sa se implice in formarea tinerilor, sa fie alaturi de ei asa cum si programul acesta dedicat lor nu poate face decat sa fie alaturi de copiii care se afla in dificultate, dar care exceleaza la invatatura".

 "Azi am primit ghetute, rechizite pentru scoala, haine. Aceste lucruri ne ajuta foarte mult", a spus un copil.

"Mie mi se pare proiectul acesta ca ne ajuta pentru scoala, adica am primit ghete si rechizite", a mentionat alt copilas.

 

"Ziua aceasta a fost pentru mine frumoasa pentru ca am cantat cantecele foarte frumoase. Am primit ghetute si rechizite.Toate acestea ne ajuta sa nu parasim scoala si sa ne apropiem mai mult de biserica", a sustinut o fetita.

"Ne-am bucurat impreuna si ne vom mai bucura daca voluntarii vor mai veni si altadata" a adaugat un alt elev.

Danut Pruna, Voluntar Coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "A fost impresionant ca acesti copii ne-au asteptat cu cantece patriotice, cu poezii, cu rugaciune. Ne-a impresionat ca acesti copii stiau cam toate cantarile care se canta la Sfanta Liturghie. A fost un moment impresionant, un moment care cu siguranta ne va ramane impregnat in minte. O activitate foarte frumoasa, care va continua. Ne-am dori ca pe viitor sa ii ducem pe toti acesti copii la Muzeul Aviatiei, sa pastram aceasta traditie. Poate unii dintre ei se vor orienta catre aceste meserii, vom tine legatura de acum incolo si cu siguranta acesti copii vor fi sprijiniti de noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Am ajutat si financiar cateva familii si vom continua pe viitor, toti acesti copii vor fi atent supravegheati de catre noi. Anul acesta avem in program aproximativ 100 de copii, de fiecare data cand au avut nevoie am venit in sprijinul lor".

Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.