29 iunie 2022

Programul Sprijinirea comunităţilor româneşti din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Demarăm astăzi, 14 martie, Programul Sprijinirea comunităţilor româneşti din Ucraina!

În contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre, şi a analizelor nevoilor comunităţii româneşti din această zonă, în îndeplinirea mandatului său, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează Apelul competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul Sprijinirea comunităţilor româneşti din Ucraina.

Prin acest sprijin, DRP intenţionează să faciliteze achiziţia şi donarea de bunuri şi materiale diverse de strictă necesitate. Granturile, o nouă formă de finanţare nerambursabilă pusă la dispoziţie de către DRP, pot fi accesate de către asociaţii, fundaţii, unităţi de cult, organizaţii neguvernamentale ale românilor din Ucraina.

Condiţiile de acordare, utilizare şi decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul DRP, secţiunea Finanţări, Categoria Granturi.

Echipa DRP vă stă la dispoziţie pentru informaţii suplimentare, clarificări şi îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de mail proiecte@dprp.gov.ro.

Documentele necesare se regăsesc aici: http://dprp.gov.ro/web/sprijin-ucraina/.

Cu deosebită consideraţie,

Echipa de Comunicare a DRP