30 iunie 2022

Programul Teatrului Mic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Programul Teatrului Mic 22-26- iunie

SALA STUDIO( GABROVENI, 57)

1) CANTĂREAŢA CHEALĂ, 23 iunie, ora 19:00
Traducerea: Vlad Zografi şi Vlad Russo
Regia: Vlad Massaci
Muzica: Vlaicu Golcea
Video design: Tudor Prodan
Costume: Carmen Secareanu
Coregrafia: Ştefan Lupu

Cu: Ana Bianca Popescu, Ionuţ Vişan, Alexandru Voicu, Oana Puşcatu, Alex Bogdan, Rareş Florin Stoica

Probabil că mulţi oameni de teatru resimt absurdul cotidian al acestei perioade şi asta explică apariţia mai multor montări ale pieselor lui Eugene Ionesco, în special al piesei „Cântăreaţa cheală”.

Pentru mine, sensul piesei este lumea post-memorie, post-limbaj, care lasă tot mai mult loc tehnologiei în vieţile noastre. Senzaţia pe care o am este că dispar rădăcinile care ne ancorau pe pământ, că dispar simbolurile lumii aşezate odată cu reducerea la maximum a adevărului şi a vorbirii. S-au făcut studii care atestă că omenirea devine din ce în ce mai puţin inteligentă. Dacă la început a fost cuvântul, ne aflăm, în prezent, la final. Dar orice final lasă loc unui nou început. Fără să avem idee despre ce Dumnezeu (şi el pe cale de dispariţie) ne rezervă viitorul. Vlad Massaci

– Bilete: https://www.teatrulmic.ro/…/cantareata-cheala-23-06…/

2) LECŢIA, 24 iunie, ora 19:00
Regia artistică: Radu Iacoban
Scenografia: Cezarina Iulia Popescu
Video design: Tudor Prodan
Sound design: Aida Šošić
Light design: Bogdan Gheorghiu
Cu: Cristi Iacob, Silvana Mihai, Liliana Pană

Lecţia. Dramă comică.
Titlul şi descrierea alăturată de Eugene Ionesco oferă indicii clare care vin în întâmpinarea spectatorului curios despre ce tip de spectacol urmează să vizioneze.

Două personaje – un profesor şi o elevă – se întâlnesc pentru o lecţie, iar genul spectacolului poate fi comedie sau drama. Sau, pentru că vorbim despre o piesă absurdă, ambele.

Avem, aşadar, parte de o întâlnire între un neiniţiat şi un maestru, care se desfăşoară într-un cadru la început cât se poate de recognoscibil şi care se transforma pe nesimţite într-un imn al non-sequiturului. Râsul se transformă în frică, iar frica duce la milă şi empatie.Radu Iacoban

– Bilete: https://www.teatrulmic.ro/tickets…/lectia-24-06-2022-1900/

3) MAMA, 25 iunie, ora 19:00
Regia şi adaptarea – Nona Ciobanu
Scenografia – Peter Kosir, Nona Ciobanu
Animaţie video – Peter Kosir
Asistent scenografie – Ileana Zirra
Muzica originală – Cristi Ştefănescu
Cu: Oana Albu, Rareş Florin Stoica, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Puscatu, Gabi Costin, Alina Rotaru, Cezar Grumazescu, Marian Olteanu

Ne-am întâlnit cu Witkiewicz pe scena unui cabaret noir, unde timpul şi spaţiul sunt distorsionate, după o logică ce permite un alt fel de a reflecta esenţe profund umane. Mama face încontinuu gheme dintr-o lână atemporală a părului său, cu care împleteşte întreaga lume în care îşi duce existenţa. Păstrează însă, drept fir principal, cordonul ombilical al fiului ei, Leon, care se crede mântuitorul omenirii. Cu timpul, acest fir devine o coardă care plesneşte tot mai des, a instrumentului la care mama nu mai ştie să cânte.

Cum şi după ce repere alegem să trăim aşa încât să ne păstrăm umanitatea?

Vizionar, precursor al teatrului absurdului şi personalitate controversată a avangardei europene (dramaturg, romancier, pictor, eseist, fotograf şi filozof polonez), Witkiewicz scrie în 1924, MAMA – piesă de prost gust în două acte şi un epilog, o farsă tragică plină de absurd şi umor negru. În care atrage atenţia că societăţile saturate, automatizate, sunt lipsite de metafizic, iar asta le face vulnerabile şi predispuse la derapaje. Nona Ciobanu

– Bilete: https://www.teatrulmic.ro/ticketsys…/mama-25-06-2022-1900/

SALA ATELER ( CONSTANTIN MILLE 16)

1) DEŞTEPTAREA PRIMĂVERII, 26 iunie, ora 18:30
Traducerea: Victor Scoradeţ
Regia şi scenografia: Vlad Cristache
Muzica şi versuri originale: Daniel Rocca (solist al trupei Firma)
Interpretare live: Trupa Firma
Asistent regie: Teodora Petre

„Deşteptarea primăverii” este o dramă satirică, fiind centrată pe „conflictul dintre generaţii” şi contradicţiile interioare ale tinerilor, aruncând în aer norme, limite şi secrete ale vârstei adolescentine. Tinerii visează la un paradis artificial care se opune universului adulţilor, se revoltă împotriva ipocriziei şi a falselor valori în lipsa unor ţeluri mai înalte sau a unui vis spre care să se îndrepte. Autorul însă, îşi caracteriza textul drept „o reflectare luminoasă a vieţii, în care am căutat să dau fiecărei scene tot umorul ei degajat, care se putea obţine”.

Cu: Silvana Mihai, Alina Rotaru, Alexandru Voicu, Ionuţ Vişan, Rareş Florin Stoica, George Albert Costea, Alina Petrică, Andreea Alexandrescu, Marian Olteanu Cezar Grumazescu, Andrei Brădean, Răzvan Krem Alexe,Gelu Niţu, Gabi Costin, Mihaela Rădescu, Liliana Pană, Petre Moraru, Avram Birău, Ion Lupu

*Reprezentaţia este sold-out.

SALA RADU BELIGAN-Teatrul de Comedie

1) ANGAJAT LA DOI PATRONI, 22 iunie, ora 19:00
Coordonator proiect: Gelu Colceag
Regia: Vlad Corbeanu
Scenografia: Ioana Colceag şi Diana Moţea
Mişcarea scenică: Maria Popa
Cu: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Vlad Corbeanu, Gabriela Iacob, Andrei Seuşan

Spectacolul Angajat la doi patroni este tipul de comedie energică, jucată cu nerv, ce urmăreşte parcursul situaţiilor amuzante şi întortocheate create de Francis în timp ce va încerca să-şi mulţumească cei doi angajatori- gangsterul Roscoe Crabbe şi golanul de cartier Stanley Stubbers.

Va reuşi oare şmecherul şi nesăţiosul asistent să nu fie prins cu minciunile şi mai ales să repare la timp noianul de încurcături? Aceasta-i întrebarea la care publicul spectator va fi invitat să găsească cel puţin un răspuns hilar.
Piesa scrisă de Richard Bean după textul commediei dell’arte „Slugă la doi stăpâni” a dramaturgului italian Carlo Goldoni, a avut premiera în mai 2011 la Teatrul Naţional din Londra, cu James Corden în rolul lui Francis Henshall.

Comedia s-a jucat cu succes în turneu prin Marea Britanie, pe scena din West End, iar în aprilie 2012 a avut premiera şi pe Broadway.

– Bilete: https://www.teatrulmic.ro/…/angajat-la-doi-patroni-22…/

– SALA MEDIA-TNB

1) Bigamul după 20 ani, 24 iunie, ora 20:00
Regia artistică: Gelu Colceag
Scenografia: Ioana Pashca
Asistent regie: Teodora Petre
Cu: Claudiu Istodor, Simona Mihăescu, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Rareş Florin Stoica, Claudia Prec, Viorel Cojanu

„Bigamul după 20 de ani” aduce în prim plan încurcăturile şi situaţiile mai mult decât amuzante provocate de taximetristul John Smith, atunci când încearcă să păstreze aparenţele de soţ şi tată devotat celor două familii aflate în două oraşe distincte din Marea Britanie.

Piesa „Prins în plasă” este una dintre comediile de succes ale dramaturgului britanic Ray Cooney, nominalizată în anul 2002 la Premiile Olivier.

– Bilete: https://www.teatrulmic.ro/…/bigamul-dupa-20-de-ani-24…/