10 august 2022

Programul Zilele Multiculturalităţii la Casa Artelor Dinu Lipatti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ziua Shakespeare – Recital „Shakespeare şi Muzica” Online, pe pagina de Facebook

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită la o nouă Ediţie Online a Programului „Zilele Multiculturalităţii” de Ziua Shakespeare, sâmbătă, 24 aprilie, orele 19:00, pe pagina noastră de Facebook.

Casa Artelor Dinu Lipatti este Centrul Cultural al Capitalei dedicat Artelor clasice, iar „Ziua Shakespeare” este un bun prilej de a celebra frumuseţea şi genialitatea creaţiei pe care a lăsat-o lumii unul dintre cei mai mari scriitori ai umanităţii. William Shakespeare a fost poet, dramaturg şi actor englez şi, deşi nu este cunoscută cu exactitate data naşterii, aceasta este atribuită zilei de 23 aprilie din anul 1564. Este numit poetul naţional al Angliei, opera sa vastă a fost tradusă în aproape toate limbile vorbite, iar piesele sale sunt jucate mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg în întreaga lume.

De la orele 19:00 vă invităm să urmăriţi Recitalul Extraordinar intitulat „Shakespeare şi Muzica”, susţinut de soprana Marta Sandu, tenorul Andrei Lazăr, pianista Mădălina Florescu, violonistul Cristian Balaş şi actorul Cristian Iacob. În program au fost incluse arii din operele „Romeo şi Julieta” de Charles Gounod, „Macbeth”, „Otello” şi „Falstaff” de Giuseppe Verdi, libretele acestor opere fiind inspirate de piesele omonime scrise de Willliam Shakespeare. De asemenea, Recitalul include şi unele dintre cele mai iubite sonete shakespeariene. Evenimentul, în care muzica se îmbină perfect cu poezia, a avut loc în anul 2018 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum puteţi urmări acest Recital în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook.

Vă invităm să fim împreună în această zi şi să celebrăm geniul lui Shakespeare, care reuşeşte la 457 de ani de la naştere să influenţeze gândirea şi simţirea societăţii moderne prin operele pe care le-a creat, piesele sale jucându-se pretutindeni cu un succes care creşte odată cu trecerea anilor.

Conceptul Programului „Zilele Multiculturalităţii-ZiuaShakespeare” aparţine Directorului fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, pianista şi regizoarea Alice Barb.