Publicat: 5 Septembrie, 2013 - 14:19
Share

Un parlamentar rus a propus o lege prin care să li se nege părinților homosexuali dreptul de custodie asupra propriilor copii.

 


Proiectul de lege, publicat joi pe website-ul parlamentului rus, ar califica "orientarea sexuală netradițională" ca bază pentru negarea custodiei. Alte motive de negare a custodiei sunt alcoolismul, consumul de droguri și abuzurile.

Propunerea vine pe fondul adoptării unei legi care interzice "propaganda" homosexuală în rândul minorilor. Autorii legii au justificat-o ca fiind o măsură de protecție a copiilor, nu o lovitură împotriva comunității homosexuale.

Alexei Zhuravlev, autorul proiectului de lege, a vorbit despre legea existentă, afirmând că "propaganda" homosexuală nu ar trebui interzisă numai în locurile publice, "dar și în familie".

Statele Unite și Marea Britanie au anunțat că vor discuta cu președintele Putin, în cadrul summit-ului G20 care începe joi, despre tratamentul discriminatoriu la care aceste state consideră că ar fi supuși homosexualii în Rusia.