Publicat: 21 Aprilie, 2015 - 11:25
Share

Peste 200 de elevi din Toplița, Luduș, Tg. Mureș și Întorsura Buzăului au vizitat Universitatea 'Lucian Blaga'din Sibiu, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de consiliere și orientare profesională, 'Construiește-ți cariera, pas cu pas ! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru și Sud-Est'.

'Unul dintre obiectivele strategice cuprinse în Strategia ULBS 2020 îl reprezintă dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, având drept scop principal implicarea ULBS în orientarea și consilierea elevilor în alegerea carierei potrivite. În acest context, participarea universității noastre în acest proiect generos Construiește-ți cariera, pas cu pas ! Vine să răspundă acestui deziderat. Avem șansa să participăm cu experții ULBS la orientarea în carieră a 20.000 de elevi din regiunile Centru și Sud-Est', a precizat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.

Timp de două zile, elevi din toate clasele de liceu au avut posibilitatea de a interacționa cu studenți și profesori ai ULBS, au primit informații despre ofertele facultăților din cadrul ULB Sibiu, dar și despre condițiile din căminele Universității și, nu în ultimul rând, despre oportunitățile pe care le oferă Sibiul. 'Când alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oraș, nu doar o facultate. Să urmezi cursurile unei facultăți nu înseamnă doar să participi la cursuri și să dai examene. Trebuie să alegi o universitate care să îți ofere oportunități de a te dezvolta profesional și personal: stagii de practică, internship-uri, activități de voluntariat, activități culturale. Iar Sibiul și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu vă oferă toate aceste oportunități', le-a spus elevilor prof. Univ. Dr. Livia Ilie.

Elevii au fost deosebit de încântați de parteneriatele pe care Universitatea 'Lucian Blaga'din Sibiu le-a dezvoltat cu parteneri economici importanți din oraș, fapt ce le oferă perspective de angajare după terminarea facultății sau chiar din timpul studiilor. Un alt aspect important, împărtășit de studenții voluntari care au discutat cu elevii, îl constituie experiența ERASMUS. ULBS este printre universitățile din România care derulează cel mai mare număr de mobilități pentru studenți în cadrul programelor ERASMUS și ERASMUS+. Aceste mobilități permit unui student să aibă o experiență internațională studiind, un semestru sau un an, pe fiecare ciclu de studii — licență, masterat, doctorat — la una dintre universitățile partenere din Europa.

Proiectul 'Construiește-ți cariera, pas cu pas ! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru și Sud-Est', POSDRU/ 160/ 2.1/ S/ 132690, este un proiect implementat de Asociația DONIT din Brașov, în care Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu este parteneră alături de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, Universitatea 'Ovidius' din Constanța și Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați.

Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu