31 ianuarie 2023

Proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospaţiale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 15 decembrie a.c., Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule şi Robotică (FIMAR) şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au găzduit o prezentare realizată de compania Elital Space and Defence. Fondată în anul 1986, în Italia, compania şi-a extins rapid capacităţile de proiectare şi fabricare de echipamente aerospaţiale şi componente de zbor.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta studenţilor oferta de angajare / internship a firmei italiene, precum şi perspectiva unei colaborări cu cercetătorii din universitate în cadrul unor proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospaţiale, în contextul în care firma italiană intenţionează să deschidă, în anul 2023, un centru de cercetare şi dezvoltare în oraşul Suceava.

La eveniment au participat cadre didactice şi studenţi de la următoarele programe de studiu: Inginerie mecanică, Autovehicule rutiere, Tehnologia construcţiilor de maşini, Mecatronică/Robotică, Electronică aplicată, Reţele şi software de telecomunicaţii, Echipamente şi sisteme de comandă şi control pentru autovehicule. Ulterior, reprezentanţii firmei au vizitat baza materială didactică şi de cercetare a facultăţilor şi şi-au exprimat interesul pentru demararea unor proiecte viitoare împreună cu universitatea suceveană.

Mesajul primit de la firma Elital Space and Defence: „Pe parcursul vizitei, am apreciat gradul de dotare a facultăţilor din cadrul universităţii, atitudinea cooperantă cu care am fost primiţi de către cadrele didactice, dar şi interesul sporit cu care studenţii prezenţi au urmarit prezentările făcute. La final, mulţumim pentru această oportunitate de colaborare şi ne declarăm încântaţi de acţiunea găzduită de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava”.

Fotografii de la eveniment se pot descărca de la următoarea legătură: https://fim.usv.ro/elital-italia-2022/

Sursa foto Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava