Publicat: 26 Decembrie, 2015 - 11:11

Patru proiecte au fost selectate, pentru a fi produse în 2016 de către Future Museum, noua galerie de la parterul Centrului Ceh.

Ele aparțin artiștilor: Mona Vatamanu & Florin Tudor, Daniel Djamo, Tatiana Fedorova și Anca Raluca M.

Pe 9 octombrie 2015 Centrul Ceh a lansat un apel deschis, invitând artiști din România și Republica Moldova să trimită propuneri, atât individuale cât și de grup, pentru expoziții în noua galerie fondată în spațiul de 120 m pătrați de la parterul Centrului Ceh București.

Comisia Future Museum (Katarzyna Krysiak, Alexandru Polgar și Frantisek Zachoval) a primit 28 de aplicații, toate corespunzând cerințelor, din care a selectat 4 proiecte care vor fi susținute financiar și expuse în 2016.

Reamintind raționamentul din spatele apelului deschis, Frantisek Zachoval, membru al comisiei și director al Centrului Ceh din București, a declarat că:

'Programul galeriei contemporane și plasarea ei, este, în general, un 'șamanism' pur, ale cărui cele mai importante atribute sunt considerate a fi cele care au potențialul de a inova. Acest lucru nu este ceea ce își propune Future Museum. Noi ne concentrăm, mai degrabă, pe contextul teoretic și politic mai larg'.

Programul galeriei Future Museum intenționează să urmărească schimbări sociale, transformări, revoluții și momente de tranziție, și prin acest proces, să inițieze noi configurații de spațiu și timp. O altă prioritate a galeriei este dezvoltarea aspectelor până acum nedescrise ale procesului artistic.

Prin urmare, sala de expoziție oferă un spațiu pentru aceste experimente artistice și instalații site-specific, care răspund direct tipologiilor non-tradiționale din istoria artei vizuale.

Comunicat de presă - Centrul Ceh