25 iunie 2022

Proiecţia filmului documentar „Regele Mihai: Drumul către casă”, la Muzeul Naţional de Istorie a României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte proiecţia filmului documentar „Regele Mihai: Drumul către casă”, luni, 30 mai a.c., cu începere de la ora 19:00, în Holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12). Proiecţia este urmată de o discuţie cu producătorii filmului.

Evenimentul face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României”, şi include noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”.

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

„Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui” (2016), „Maria, Inima României” (2018) şi „Regele Mihai: Drumul către casă” (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat John M. Florescu, fondatorul Chainsaw Film Productions, producătorul filmului documentar.

Din echipa de producţie a filmului fac parte Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat, Mircea Lăcătuş – editor şi producător arhive şi Laura Beldiman – cercetător şi asistent editorial.

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

sursa foto: Muzeul Naţional de Istorie a României