2 august 2021

Proiecţia lungmetrajului „Lemonade” la Cinefemina

Clapper board and film tape with dark background, 3d rendering. Computer digital drawing.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de şapte instituţii membre ale EUNIC România: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegaţia Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe şi Institutul Polonez. Festivalul Cinefemina, care are loc în perioada 8-18 iunie, vă aşteaptă, în fiecare seară de la ora 21.30, la Grădina cu Filme (Creart, Piaţa Alexandru Lahovari 7), unde puteţi viziona filme din Suedia, Polonia, Spania, Austria, Germania, Grecia, Belgia şi România.

„Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018, este propunerea Institutului Cultural Român, prin Biroul EUNIC, în cadrul Festivalului, şi va putea fi urmărit joi, 17 iunie, ora 21.30.

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătoreşte cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obţine cartea verde ia o turnură neaşteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

Biletele se pot achiziţiona online, accesând linkul: Bilete online | Eventbook.

Tot în cadrul Festivalului Cinefemina va avea loc marţi, 15 iunie, ora 18.30, lansarea naţională a antologiei de critică de film „Romanian Cinema Inside Out: Insights on Film Culture, Industry and Politics 1912-2019”, coordonată şi editată de Irina Trocan. Cartea a fost editată de Institutul Cultural Român în 2019, cu ocazia Festivalului Internaţional Europalia 2019-2021, când România a fost ţară invitată.

La eveniment va participa Irina Trocan (editor şi coordonator al antologiei), precum şi o parte dintre autorii textelor incluse in volum.

Antologia este disponibilă în librăriile Cărtureşti.

*Intrare liberă pe bază de rezervare

**Rezervări pe Eventbook.ro şi la casa de bilete CREART

***Vă rugăm să consultaţi Regulamentul Grădinii înainte de a achiziţiona bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

**** Rezervările îşi pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunţă în prelabil că vor întârzia.

Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

Deschiderea Festivalului Cinefemina a avut loc marţi, 8 iunie, ora 20.30, cu o expoziţie de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum şi cu un trailer de prezentare a festivalului.

Cinefemina este o recunoaştere a excelenţei artistice a femeilor, dar şi o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la naşterea şi maturizarea celei de-a şaptea arte. Mai multe detalii: https://bit.ly/3gkw53S