Publicat: 22 Octombrie, 2016 - 14:05
Share

Lumini și umbre, proiect inițiat și organizat de Grupul de Inițiativă Civică Floreasca, realizat în cadrul liniei Generator de proiecte comunitare la firul ierbii în cadrul proiectului ARCUB – Orașul In-vizbil, își propune transformarea cartierului cu același nume într-un “nod de rețea” culturală, care să ofere o alternativă viabilă și de calitate la cea existentă, până de curând, doar în centrul orașului.  
Evenimentul își propune creșterea gradului de coeziune/interacțiune al locuitorilor din Cartierul Floreasca, întrucât, prin disparția Cinemascopului și a librariei din cartier, locuitorii au pierdut singurele repere culturale, interacțiunea dintre aceștia fiind astfel foarte redusă. 
Concret, pe parcursul zilei de sâmbătă, 22 octombrie 2016, începând cu ora 15.00, vor avea loc proiecții de film în aer liber, concursuri de șah, urbanism participativ și jocuri și concursuri pentru copii, dar și pentru părinți, în mijlocul cartierului, din Parcul Cinematograf Floreasca. 
Grupul Floreasca va pune la dispoziție băncuțe și scaune, dar membrii comunității sunt invitați să vina cu scaune pliante sau cu perne și să se implice în organizare.
Ce se va întâmpla?
•    Concurează pentru titlul de ”Cel mai maestru de șah al carterului” - Meciuri demonstrative, ateliere, partide fulger și un mini concurs de șah, la mesele existente în parc (în colaborare cu Clubul de Șah Bucuresti și cu Asociația Alter Move). Atelierul va fi susținut de maestrul Christiansen Sava, antrenor FIDE și instructor șah, licențiat al Federației Mondiale de Șah (orele 15.00 – 17.00)
•    Urbanism participativ – află ce s-ar putea întâmpla bun (sau rău) pe strada ta și cum te poți implica (orele 16.00 – 18.00)
•    Jocuri și concursuri pentru cei mici, implicare și socializare pentru părinți și bunici (orele 15.00 – 17.00)
•    A fost cândva un cinematograf – primele filme rulate în cartier după închiderea Cinemascopului Floreasca (orele 17.00 – 22.00)
În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va derula în interoriul și pe terasa Memento Café, de pe strada Bach nr. 3.
Filmele propuse provin dintr-o arie mai puțin vizionată în cinematografe, și anume, cea a scurt și mediu-metrajelor, altfel extrem de apreciate în cadrul celor mai prestogioase festivaluri de gen din străinătate și din România. Ele au ca temă comună ”ORAȘUL”, dintr-o multitudine de perspective artistice și civice.
Grupul Floreasca ține să le mulțumească în mod special producătoarelor Adina Sădeanu și Gabi Suciu și regizorilor Alexandru Solomon și Bogdan Mureșanu pentru sprijinul acordat necondiționat în cadrul acestui proiect.