Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 14:30
Share

Râurile și fluviul Dunărea ar putea deveni un punct important de atracție. Acest lucru a fost descoperit, recent, chiar de maestrul Ivan Patzaichin, prezent în Teleorman. Acesta îi îndeamnă pe locuitorii județului să păstreze apele curate și să le crească potențialul pe care îl au.

Râul Vedea și fluviul Dunărea sunt ape cu importanță majoră pentru Teleorman. Acest adevărat patrimoniu natural este, de cele mai multe ori, ignorat, chiar dacă are un potențial uriaș, spune canoistul Ivan Patzaichin.

Fostul campion olimpic este implicat, de aproape 10 ani, într-un proiect intitulat Apele Unite ale României care își propune promovarea patrimoniului local și reconectarea oamenilor cu natura, prin angrenarea comunității într-un exercițiu de prețuire și protejare a apelor.

Proiectul Apele Unite ale României își propune să transforme sistemul hidrografic din România dintr-o resursă pur economică într-o valoare națională, parte a patrimoniului țării noastre.

În vremurile pe care le traversăm, dominate de schimbări climatice majore, o astfel de abordare, gândită pe termen mediu și lung, pune România într-o poziție privilegiată, ținând cont de zestrea naturală pe care o are.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: