Publicat: 28 Noiembrie, 2019 - 08:49
Share

Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, în vederea ajustării aparatului de lucru, a fost publicat în dezbatere publică

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a afişat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea instituţiei. Demersul este justificat de angajamentul Guvernului de a evalua eficienţa structurilor şi de a propune soluţii de îmbunătăţire, inclusiv de reducere a aparatului public, acolo unde se justifică.

Astfel, proiectul de act normativ supus consultării prevede desfiinţarea a 44 de posturi din structura MMPS, dintre care 14 funcţii publice de conducere (4 directori general, 2 directori şi 9 şefi serviciu), 26 funcţii publice de execuţie de consilier superior şi 4 funcţii contractuale de consilier în cadrul cabinet Secretar de Stat.

Proiectul de Hotărâre prevede şi reducerea numărului de secretari de stat, noua structură a MMPS urmând să aibă 4 astfel de posturi în loc de 5.

Aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale va avea un număr maxim de 380 de posturi, finanţate de la Bugetul de Stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului Ministrului.

Proiectul de act normativ poate fi consultat la adresa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbater...
Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected] până în 4 decembrie 2019.