27 mai 2022

Proiectul de regenerare urbană a zonei Piaţa Matache

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pas important pentru proiectul de regenerare urbană a zonei Piaţa Matache

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în sedinţa de astăzi două proiecte de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea în administrarea Sectorului 1 a Pieţei Haralambie Botescu şi a terenului pe care a fost amplasată fosta Hală Matache, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării acestora.

Iniţiativa de a prelua în administrare aceste imobile a avut în vedere proiectele Primăriei Sectorului 1 de regenerare urbană şi de reamenajare a zonei Piaţa Matache pentru dezvoltarea armonioasă a infrastructurii comunitare în acest cartier. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1 şi/sau din alte fonduri legal constituite.

„Aspectul insalubru şi neîngrijit a acestor imobile crează un vădit prejudiciu de imagine Sectorului 1 şi totodată cauzează multiple neplăceri cetăţenilor acestui sector, astfel încât este imperios necesară integrarea acestora în proiectul de sistematizare a Pieţei agro-alimentare Matache şi regenerare urbană a zonei aferente acesteia,” se arată în referatul de aprobare al proiectului.

La elaborarea acestor proiecte de hotărâri de consiliu, s-a avut în vedere planurile de regenerare urbană asumate public de Primăria Sectorului 1 privind reabilitarea şi reamenajarea zonei în care se afla Piaţa Matache pentru a răspunde mai bine nevoilor comunităţii. Potrivit planului de reamenajare, aici vor fi spaţii comerciale moderne la parter cu galerii acoperite şi ateliere meşteşugăreşti, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locaţie pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri şi terase.