Publicat: 12 Februarie, 2013 - 19:59
Share


 James N. Miller, subsecretarul apărării pentru politici (Under Secretary of Defence for Policy), a declarat, în cadrul convorbirii telefonice oficiale ce a avut loc marți cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, că Statele Unite ale Americii îşi vor respecta angajamentele, conform acordului cu România legat de amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu

Potrivit unui comunicat MApN, convorbirea a fost solicitată de către oficialul american, în contextul mesajului preşedintelui Barack Obama de astăzi privind Starea Naţiunii şi a avut două componente: sistemul antirachetă în Europa şi viitorul misiunilor din Afganistan.

Oficialul american a afirmat faptul că "Statele Unite ale Americii îşi vor respecta angajamentele, conform acordului cu România legat de amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu. Proiectul merge mai departe".

„O altă temă de discuţie a fost viitorul misiunilor în Afganistan. Oficialul român a reafirmat angajamentele asumate de către România în ceea ce priveşte misiunea forţelor armate din Afganistan, apreciind faptul că este o operaţiune importantă pentru Armata română şi ţara noastră va continua să sprijine statele aliate”, se mai arată în comunicat.

"Decizia privind viitorul forţelor din Afganistan va fi luată împreună cu partenerii din NATO, reprezentând o nouă etapă în planurile administraţiei de la Washington ", a susţinut James N. Miller.

În cadrul aceleiaşi discuţii, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a mulţumit forţelor americane pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului şi le-a asigurat de tot sprijinul Armatei române în proiectele iniţiate.