30 iunie 2022

Proiectul educaţional „Fun in Summer”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează, în intervalul iulie-august 2022, proiectul educaţional „Fun in Summer”. Ca şi în anii precedenţi, Fun in Summer cuprinde cursuri şi ateliere gratuite desfăşurate de bibliotecarele Mădălina Băileşteanu şi Sofia Cercel, coordonatoare ale American Corner Craiova.

Activităţile propuse pentru lunile iulie şi august se vor desfăşura fizic, la sediul Bibliotecii Aman (în sala Marin Sorescu, compartimentul Mediatecă şi American Corner) şi se adresează elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII), după cum urmează:

Luni: – Movie Club (10.00-11.00)
Miercuri: – English Club (10.00-11.00)
Joi: – Spanish Club (10.00-11.00)
Vineri: – Games Day (10.00-11.00)

Înscrierile se realizează în perioada 14 – 24 iunie, în intervalul orar 09.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile:
– personal, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, compartimentul Mediatecă şi American Corner.
– telefonic, la numărul 0251 532 267, interior 110.

Înscrierile sunt necesare doar pentru cursurile de limba engleză şi limba spaniolă. Pentru activităţile care includ jocurile de masă şi vizionarea de filme, este suficient ca elevii să se prezinte fără a se înscrie în prealabil.

English Club este un curs de conversaţie şi dezbatere în limba engleză, dedicat elevilor din clasele V-VIII, scopul fiind acela de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, gândirea critică, îmbogăţirea vocabularului şi fixarea noţiunilor de gramatică.

Cursul se va desfăşura săptămânal, în lunile iulie şi august, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00-11.00. Prima întâlnire va avea loc miercuri, 6 iulie.

Spanish Club este un curs de limba spaniolă, dedicat elevilor din clasele V-VIII, începători, care nu au mai avut contact cu limba până acum, însă doresc să înveţe noţiuni de limbă, cultură şi civilizaţie spaniolă.

Cursul se va desfăşura săptămânal, în lunile iulie şi august, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 10.00-11.00. Prima întâlnire va avea loc joi, 7 iulie.

Movie Club se va desfăşura săptămânal, în lunile iulie şi august, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 10.00-11.00. Prima întâlnire va avea loc în data de 4 iulie. Pe parcursul întâlnirilor se vor viziona filme de animaţie, filme documentare sau ecranizări ale operelor literare.

Pentru Movie Club nu este nevoie de înscriere în prealabil.

Games Day se va desfăşura săptămânal, în lunile iulie şi august, în fiecare zi de vineri, începând cu ora 10.00.

Prima întâlnire va avea loc vineri, 8 iulie. Propunem o colecţie interesantă de jocuri educative şi de recreaţie, precum: şah, puzzle-uri, Monopoly, Dixit sau Cluedo.

Pentru Games Day nu este nevoie de înscriere în prealabil.

Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

Sursa foto Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”