Publicat: 12 Mai, 2017 - 19:39

Naționale, doamnei Liliana Țuroiu, președinta Institutului Cultural Român, domnului Attila Kim, comisarul Participării României la Bienala de la Veneția, și a doamnei Magda Radu, curatoarea expoziției, a avut loc vernisajul expoziției „Geta Brătescu – Apariții”, ce reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția în 2017.

Demnitarul român a salutat audiența și a declarat că Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), alături de Institutul Cultural Român și Ministerul Afacerilor Externe, aduce în fața publicului pentru urmatoarele 6 luni un proiect de amploare.

„Pionier si Prima Doamna a artei contemporane conceptuale românești, Geta Brătescu aduce prin opera sa noi valențe artei și transcede către alte dimensiuni ale înțelegerii acesteia, a simțului și sensului ei”, a declarat reprezentantul MCIN.

 Secretarul de stat Alexandru Oprean a mai menționat că prezența României la Bienala de Artă continuă un parcurs început acum 110 ani, iar Ministerul Culturii și Identității Naționale este privilegiat ca, împreuna cu celelalte instituții partenere, să fie gestionarul și promotorul acestuia. Reprezentantul MCIN a conchis prin a mulțumi tutuor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului și nu în ultimul rând doamnei Geta Brătescu, care recent a împlinit vârsta de 91 ani.

 
Încă de la inaugurare pavilionul României s-a bucurat de apreciere la nivel internațional, fiind inclus de portalul www.artsy.com într-un top al celor mai bune 11 pavilioane de la această ediție a Bienalei de la Veneția.