27 mai 2022

Proiectul „IDEEuropa – Discuţii despre Europa de mâine”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 3 noiembrie 2021, ora 19:00 Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Italia (LSRS Italia) va organiza cel de-al cincilea eveniment din cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuţii despre Europa de mâine”. Seria de evenimente este organizată sub forma de conferinţe şi dezbateri între tineri şi experţi din diverse domenii având scopul de a pune în lumină idei despre direcţia pe care Europa o va lua în viitor.

Această conferinţă organizată de LSRS se bazează în primul rând pe o cultură a dialogului deschis şi reprezintă un real exerciţiu de democraţie pentru tineri, care sunt încurajaţi în acest fel să se implice activ şi să îşi exprime opiniile în public. Noi credem că în acest mod putem construi împreună viitorul pe care ni-l dorim în Uniunea Europeană. Evenimentele se desfăşoară pe fondul Conferinţei privind viitorul Europei, o iniţiativă lansată de către Parlamentul European, Consiliul şi Comisia Europeană.

În cel de-al cincilea episod vom discuta despre Economia Uniunii Europene şi despre oportunităţile tinerilor de a începe o carieră după absolvirea facultăţii. Dacă în anii trecuţi economiştii puteau să facă estimări pe termen mediu şi lung privind inflaţia sau dezvoltarea pieţelor, acum însă traversăm o perioadă marcată de incertitudini în care nu mai suntem siguri de stabilitatea preţurilor, de scumpirea produselor sau de găsirea unui loc de muncă.

Deseori tinerii din România şi din diaspora se întreabă : Cum aş putea să găsesc un job după absolvirea facultăţii? Vor dispărea anumite profesii? Cum anume se calculează un buget lunar? Ce înseamnă reconversia profesională şi la cine pot să apelez? Ce să fac dacă sunt concediat? Aşadar, noi vom încerca să venim în întâmpinarea lor cu anumite răspunsuri.

Invitaţii noştri la această ediţie sunt doi profesionişti din reţeaua GRASP (Global Romanian Society for Young Professionals): Ana Afteni HR Director South Europe at Reckitt, Leadership coach, şi Dragoş Chivu General Manager at Digi Italia, şi Radu Malaxa, student la economie în Anglia şi membru al comitetului de Economie şi Muncă în cadrul Forumului Studenţilor Români din Străinătate.

Dezbaterea va fi moderată de colegii noştri:
Alexandru Pavel absolvent de administraţie europeană în Bucureşti şi actual student cu programul Erasmus la Universita Bocconi, Milano.
Tudor Stefanescu doctorand în istorie la Universita di Roma Tor Vergata şi
George Ciprian Lungu student la istorie la Universitatea din Trento.

Pentru a participa la conferinţă pe platforma Zoom, urmăreşte-ne pe facebook la https://rb.gy/0oi6tu şi accesează link-ul pe care îl vom posta în eveniment.

De asemenea, ne poţi urmări live pe pagina de facebook https://bit.ly/377FWoB, unde te invităm să ne scrii întrebări în comentarii. Iar pentru a rămâne informat despre activităţile noastre te invităm să ne urmăreşti şi pe instagram @lsrsitalia.

Această ediţie este realizată în colaborare cu GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals