28 noiembrie 2021

Proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada iulie – noiembrie 2021, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” a desfășurat la nivel național o serie de ateliere și activări culturale dedicate atât persoanelor afectate de boli psihice și membrilor rețelei de sprijin din jurul lor, cât și publicului larg, în special tinerilor.

Timp de aproape patru luni, membrii echipei de realizatori ai documentarului, alături de artiști și alți profesioniști, psihologi, psihoterapeuți și psihiatri au pregătit și derulat activități de conștientizare și de promovare a unui discurs empatic și solidar cu persoanele ce suferă de tulburări psihice, coagulate în jurul documentarului „Noi împotriva noastră”, realizat de regizoarea Andra Tarara.

Seria de activități și evenimente desfășurate alături de partenerii din cadrul proiectului a inclus:
– proiecții și dezbateri pe marginea documentarului, precum și ateliere de terapie prin artă în facultăți, licee și comunități din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Neamț, Zalău, comunele Romuli și Telciu din Bistrița-Năsăud
– ateliere de psihoeducație în psihoză cu persoane diagnosticate cu schizofrenie, împreună cu DGASPC Sector 1 București
– proiecții ale documentarului „Noi împotriva noastră” însoțite de dezbateri cu specialiștii din spitalul de psihiatrie CETTT Sf. Stelian – Spital pentru Toxicodependențe și Psihiatrie din capitală
– un program-pilot de dramaterapie, adresat în special adolescenților care se confruntă cu depresie, anxietate, probleme de relaționare cu părinții sau colegii etc.

Participarea la evenimentele din cadrul proiectului a fost gratuită, iar o parte din activități s-a desfășurat în mediul online.