Publicat: 4 Iulie, 2018 - 10:20
Share

Update: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional.

Update: Abuzul în serviciu a trecut în forma adoptată în comisie. Propunerile PNL, USR şi UDMR de respingere au primit vot negativ.

"Timp de 9 luni am dezbătul legile justiţiei, Codul penal, de procedură penală în comisia specială şi până în ziua de ieri, deşi PSD urma să modifice acest articol, nu ne-a pus la dispoziţie niciun text. Şi alaltăieri a trecut pe repede înainte un text aşa cum şi l-au dorit, dezincriminat partial. Doar dânşii şi noi toţi ştim de ce îi preocupă abuzul în serviciu. Amendamentul nostrum este unul formulat încă de toamna trecută, respect întrutotul decizia CCR şi toate condiţiile care sunt impuse de tratatele internaţionale, de Convenţia de la New York. Am introdus ca încălcare să fie ca urmare a unei OUG sau OG", a declarat Ioan Cupşa, deputat PNL.

Miercuri, proiectul pe modificările Codului Penal este dezbătut de Camera Deputaţilor. Opoziţia a cerut amânarea dezbaterilor.

"În urma dezbaterilor vă propunem raportul cu amendamentele admise la anexa 1 si respinse la anexa 2 şi vă propun termen de dezbatere o oră", a cerut Florin Iordache, preşedinte al comisiei speciale, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

"PNL nu va vota propunerea de modificare a Codului Penal. PSD-ALDE nesocotiţi regulametul Camerei, nesocotiţi Constituţia şi Convenţia de la New York ratificată în 2004, dar cel mai important, nesocotiţi interesele cetăţenilor. Există un fir roşu atât prin procesul modificării Codului de procedură penală, cât şi în cel de modificare a Codului penal şi acela că urmăriţi să protejaţi exclusive interesele infractorilor, iar infracţiunile să fie foarte greu sau imposibil de pedepsit şi să-I eliberaţi cât mai repede din penitenciare. Acesta este firul roşu al dumneavoastră", a spus deputatul PNL, Ioan Cupşa, membru în Comisia specială.
 
"PNL vă solicită să scoateţi de pe ordinea e zi de astăzi proiectul de lege referitor la Codul penal, întrucât sunt încălcat dispoziţiile referitoare la punerea la dispoziţia parlamentarilor a raportului cu 24 de ore înainte. Dezbaterile în Comisia specială de modificare a legilor justiţie s-au încheiat aseară, la o oră târzie, n-au avut timp să vadă tot raportul elaborate de comisia specială şi dacă acest proiect de lege nu va fi dezbătut consistent, teminic, riscăm să RUCĂM ţara în haos şi să o punem la dispoziţia infractorilor şi corupţilor. Mi-şa dori să aveţi conştiinţa împăcată că aţi urmărit fiecare articol şi că aţi luat la cunoştinţă înainte de a da acest vot nenorocit pe Codul penal", a declarat Raluca Turcan, deputat PNL.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: