3 decembrie 2021

Proiectul „Raftul Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Judeţul Alba” îşi arată eficienţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 22 octombrie 2021, cu începere de la ora 11:00, la Biblioteca Comunală „Mihai Eminescu” din Ighiu a avut loc o şedinţa metodică susţinută de specialişti în domeniu din cadrul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba. Necesitatea acestei întâlniri de lucru a apărut ca urmare a faptului că implementarea proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga Alba la Ighiu a condus într-un timp foarte scurt la creşterea semnificativă a numărului de utilizatori, urmată de dorinţa acestora de a participa la evenimente de promovare a noului fond de carte. Cu acest prilej Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba a mai transferat un nou fond de carte, în custodia Bibliotecii Comunale „Mihai Eminescu” Ighiu.

Derularea şedinţei metodice a avut ca punct de plecare necesitatea de perfecţionare continua în acest domeniu complex care este biblioteconomia dar şi nevoia de aducere în atenţia comunităţii a cărţilor primite în custodie, prin metode noi, interactive şi atractive. Discuţiile s-au axat în principal pe oportunităţi de încheiere de parteneriate, atât cu biblioteca judeţeană cât şi cu alte biblioteci publice din judeţ, şi pe idei de activităţi şi modalităţi de implementare a acestor idei, pentru a atrage noi categorii de cititori.

De asemenea, a fost abordată problema cercetării şi a conservării informaţiilor cu şi despre comunitate ştiut fiind că unul dintre obiectivele principale ale activităţii din biblioteci este şi acela de a conserva memoria locală a comunităţii, respectiv de a întocmi bibliografii şi monografii locale. Fondul de carte preluat în custodie de către biblioteca din Ighiu, în luna aprilie a deschis şi numeroase oportunităţi de lectură, informare, documentare şi desfăşurare de noi activităţi menite să promoveze cartea şi scriitorii.

Organizatorii activităţii de la Ighiu au fost Consiliul Judeţean Alba, Primăria comunei Ighiu, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi Biblioteca Comunală „Mihai Eminescu” Ighiu. Activitatea face parte din proiectul 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga Alba, în conexiune cu proiectul 6.2 Biblioteci Publice din Judeţul Alba.