Publicat: 19 Mai, 2020 - 11:57
Share

Proiectul "Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orăşeneşti din Zimnicea şi Svishtov" este finanţat prin Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 5 "O regiune eficientă", Obiectivul Specific 5.1. "Creşterea capacităţii şi eficienţei instituţiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere" şi a fost implementat de Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) - Oraşul Zimnicea (România) şi Municipiul Svishtov (Bulgaria). Proiectul a avut ca scop îmbunătăţirea eficienţei serviciilor de sănătate şi a colaborării între furnizorii de servicii medicale la nivelul comunităţilor din Zimnicea şi Svishtov.

Astfel, 1,475,894.96 euro au fost investiţi în modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svishtov.

În contextul actual al pandemiei cauzate de coronavirusul Covid-19, multe dintre spitalele din România nu dispun de toate echipamentele necesare pentru un număr mare de pacienţi critici. În această situaţie s-a regăsit şi Spitalul Municipal Caritas Roşiorii de Vede, care a fost desemnat centru de asistenţă pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul virus.

Pentru a veni în ajutorul acestuia, Spitalul Zimnicea a împrumutat Spitalului Caritas 2 injectomate, 3 monitoare pentru funcţii vitale şi 1 dispozitiv de anestezie generală, echipament achiziţionat exclusiv prin proiectul ROBG-174 - "Your health matters! - Modernization of hospitals in Zimnicea and Svishtov". Echipamentul menţionat va fi încredinţat Spitalului Caritas, din municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, pe durata tratării pacienţilor infectaţi cu Covid-19.

Comisia Europeană a selectat acest proiect pentru a fi promovat pe site-ul Comisiei Europene şi pe Twitter, ca un exemplu de solidaritate în aceste vremuri dificile cu care ne confruntăm.