Publicat: 4 Octombrie, 2016 - 17:13
Share

În perioada 24 septembrie 2016 - 15 noiembrie 2016 Asociatia Prader Willi din România în parteneriat cu OMV Petrom Zalău derulează proiectul 'YES pentru copiii cu BR' - Integrare prin educație senzorială pentru copiii cu boli rare, finantat prin programul

Campionatul de voluntariat OMV Petrom Ediția 2016 cu suma de 2500 EUR.

Acest proiect fiind o continuare a proiectelor 'Mentorat pentru voluntariat', 'CESpirit', se focalizează în continuare pe îmbunătățirea percepției noțiunii de voluntar la nivelul comunității, organizarea și derularea de activități educative și de socializare pentru a sprijini copiii cu boli rare în procesul de integrare în comunitate.

Beneficiarii acestui proiect sunt copiii din cadrul Centrului Pilot de Referință pentru Boli Rare 'NoRo' Zalău, familiile acestora, un grup de 6-8 copiii de la Școala Specială C.S.E.I. Șimleu Silvaniei — Structura Speranța Zalău, voluntarii, echipa de conducere si specialiștii de la Centrul NoRo și Școala Specială C.S.E.I. Șimleu Silvaniei — Structura Speranța Zalău.

Activitățile din proiect sunt:

Cafeneaua voluntarilor — Se adresează voluntarilor implicati în proiect si va contribui la pregătirea lor pentru activitățile cu copiii.

Quiz si informare — Voluntarii statiei OMV Petrom împreună cu voluntarii Asociației Prader Willi vor derula un mini sondaj în comunitate cu privire la cunoștințele acestora despre boli rare. Vom elabora un chestionar în acest sens care vor cuprinde întrebări referitoare la boli rare.

Traseu senzorial — Activitatea presupune stimulare senzorială si învățare sub o formă relaxantă și amuzantă. În vederea realizării traseului senzorial dorim să achiziționăm materiale cu rol în stimularea senzorială.

Schimb de experiență — Activitatea constă în implicarea unui grup de 6-8 copii de la Școala Specială C.S.E.I. Șimleu Silvaniei — Structura Speranța Zalău în activitățile noastre educative, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de o experiență inedită prin educație senzorială și art-terapie.

Integrare în continuare — Facilitează integrarea în comunitate a copiilor cu dizabilități din Centrul NoRo prin participarea acestora împreună cu părinții și voluntarii la ieșiri în comunitate. Scopul este de a sensibiliza și de a conștientiza comunitatea cu privire la dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, de a promova acceptarea și integrarea în societate.

Evaluarea si interpretarea chestionarelor — Elaborarea unui raport cu privire la răspunsurile obținute în urma quiz-ului. Raportul va fi un instrument important care reflectă cunoștințele oamenilor din comunitate cu privire la boli rare.

Promovare — Redactare de materiale de informare și distribuirea acestora la nivel de comunitate și în stațiile OMV.

Dorica Dan, presedinte APWR, ANBRaRo, ARCrare