25 mai 2022

Proiectul „You are not alone” se va desfăşura în perioada iulie-noiembrie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Arte dell’Anima anunţă cu bucurie implementarea unui nou proiect cultural dedicat tinerilor. Proiectul „You are not alone” se va desfăşura în perioada iulie-noiembrie 2021 şi este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în cadrul sesiunii II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru.

„You Are Not Alone” este un proiect educaţional de cercetare şi creaţie artistică, pornind de la o tematică de maximă relevanţă pentru contextul actual: creşterea depresiei şi a stărilor de anxietate în rândul tinerilor şi al adolescenţilor în perioada pandemiei COVID-19. Scopul proiectul este creşterea nivelului de conştientizare atât în rândul publicului adolescent, cât şi al publicului larg asupra problemelor de anxietate şi depresie cu care se confruntă tinerii.

Studiile făcute în urmă cu mai mulţi ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalităţii. Între timp, au apărut: pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe ţări, numărul deceselor prin suicid cauzate de depresie şi anxietate a fost mai mare decât numărul de decese în urma SARS-COV-2. În România, înainte de pandemie, estimările spuneau că până la unul din cinci români avea semne sugestive de depresie. În 2021, acest număr s-a dublat în ţara noastră.

Pentru prima etapă a proiectului, aşteptăm poveştile voastre pe adresa de e-mail: teatru@artedellanima.ro până la data de 30 iulie, ora 17:00! Dacă ai între 14 şi 35 de ani, spune-ne dacă te-ai confruntat cu stări de depresie sau anxietate în perioada pandemiei şi nu numai, cum s-au manifestat, dacă ai cerut ajutor de specialitate, cum ai depăşit acest moment. Câştigătorii celor 10 poveşti selectate vor beneficia de un workshop de dezvoltare personală prin tehnici teatrale la sediul Teatrului Arte dell’Anima cu un trainer specializat.

Toate evenimentele şi produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Puteţi urmări desfăşurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. Ne puteţi contacta oricând la telefon 0733.060.033, prin e-mail pe teatru@artedellanima.ro.

Mulţumim partenerilor proiectului: Teatrul Excelsior, Teatrul Nottara, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, depreHUB, Asociaţia COPAC, Asociaţia Equilibrium!

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.