Publicat: 26 Mai, 2016 - 10:09

Liceul Tehnologic 'Dimitrie Leonida' Constanța anunță desfășurarea proiectului regional 'CIVILIZAȚIA ȘOSELEI', ediția a IV-a, desfășurat în perioada 26-27 mai 2016, înscris în CAER, poz. 638/ 2016.

Proiectul de față — sub coordonarea doamnelor profesoare Stanciu Violeta și Videanu Mădălina — propune o metodă alternativă, de educare a tinerilor printr-o formă plăcută de petrecere a timpului liber.

Prin activitățile sale, proiectul stimulează exersarea abilităților de conducător auto, dezinvoltura în trafic, inovația și spiritul de competiție, oferind elevilor de liceu atât șansa de a-și împărtăși experiențele, cât și cea de a deveni modele pentru cei de aceeași vârstă. Acestea sunt obiectivele concursului 'Îndemânatic — DA, teribilist — NU!' derulat pe două secțiuni: concurs de îndemânare în conducerea autovehiculelor în poligon și verificarea cunoștințelor teoretice prin rezolvarea unui chestionar.

La aceste activități se adaugă o masă rotundă, 'Cum aș modifica eu legea circulației?', în parteneriat cu Poliția Română, concursul de afișe cu tema 'Șoseaua — un loc sigur pentru toți' și concursul de machete 'Automobilul viitorului' ce stimulează creativitatea prin activitățile transdisciplinare propuse și vizează utilizarea strategiilor didactice interactive care să diversifice efectul acțiunilor specifice domeniului tehnic!

Anul acesta, proiectul se bucură de participarea directă a elevilor și profesorilor de la Colegiul Tehnic 'Mihai Bravu' București, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Călărași, Centrul de Excelență în Transporturi Chișinău, Liceul Tehnologic Urziceni, SMMMFN 'Amiral Ion Murgescu', Liceul Tehnologic 'Dragomir Hurmuzescu' Medgidia, Liceul Tehnologic 'Gh. Duca' Constanța, Liceul Tehnologic 'Virgil Madgearu' Constanța, Colegiul Comercial 'Carol I' Constanța, cât și de participarea indirectă a elevilor din județul Iași, Constanța, Vrancea.

Tot în cadrul proiectului participă o delegație formată din 6 profesori și 5 elevi de la Yenișehir Vocational and Technical Anatolian High School, Bursa, Turcia.