Publicat: 27 Septembrie, 2015 - 16:37
Share

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si cel al MicrosoftBill Gates, au anuntat la Natiunile Unite ca vor pune in comun resurse pentru atingerea obiectivului unui acces universal la Internet pana in 2020.

Actiunea lor intra in cadrul eforturilor ONU de a eradica saracia extrema pana in 2030, unul din cele 17 obiective de dezvoltare durabila stabilite de Natiunile Unite, transmite AFP.
ONU estimeaza ca jumatate dintre locuitorii planetei, mai ales femei si fete, a caror educatie este vitala pentru dezvoltare, nu are acces fiabil la Internet.

"Cand oamenii au acces la uneltele si la cunostintele de pe Internet, au acces la mijloace de a face viata mai buna pentru noi toti", se arata in declaratia semnata, intre altii, de Mark Zuckerberg si de Bill si Melinda Gates.

"Internetul apartine tuturor, el ar trebui sa fie accesibil tuturor", adauga semnatarii, printre care se mai afla Jimmy Wales, co-fondatorul enciclopediei online gratuite Wikipedia, si cantaretul Bono, liderul formatiei rock U2.

"Daca ii vom conecta pe cei peste 4 miliarde de oameni care nu au acces la Internet deocamdata, avem o ocazie istorica de a face sa progreseze lumea intreaga in deceniile urmatoare", a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.