29 septembrie 2022

Propuneri de destindere la granița dintre Armenia și Azerbaidjan din partea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Grupul avansat al misiunii CSTO a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, care evaluează granițele Armeniei, a prezentat propuneri pentru detensionarea la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, care nu sunt încă cunoscute public.

Acest lucru a fost anunțat luni, 19 septembrie, de serviciul de presă al organizației.

De menționat că Ministerul Apărării armean a organizat o întâlnire cu privire la rezultatele activității grupului avansat al misiunii CSTO din țară.

„Generalul colonel Anatoly Sidorov, care conduce grupul, l-a informat pe ministrul apărării al Republicii Armenia, Suren Papikyan, despre rezultatele analizei situației din anumite zone de la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, despre principalele concluzii și propuneri de măsuri adecvate”, se spune în mesaj.

Organizația a explicat că a avut loc un schimb de opinii franc și constructiv și au fost elaborate propuneri pentru detensionarea tensiunilor de la graniță.

Țin să reamintesc că, așa cum cunoaștem obiectiv până acum situația, guvernul armean a făcut apel la Rusia, CSTO și Consiliul de Securitate al ONU cu privire la invadarea teritoriului suveran al țării de către Azerbaidjan. Cele trei entități au refuzat să ofere asistență militară. Rusia a răspuns că este o problemă de frontieră, ONU a cerut reducerea tensiunilor prin reuniuni diplomatice, iar CSTO a trimis o misiune pentru a evalua situația de la graniță însăși, deși a avertizat că „va rezolva conflictele în principal prin mijloace politice și diplomatice, și nu prin mijloace militare”, în realitate emițând un semnal mai degrabă încurajator pentru agresor.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto horizonweeklri