6 octombrie 2022

Propunerile organizatorilor de nunți pentru reluarea petrecerilor din 15 mai

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului ca din 15 mai să se poată organiza din nou nunţile, dar cu testarea tuturor invitaţilor.Sunt trei scenarii propuse Guvernului.

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu.

Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor”, a afirmat Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

„Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă”, a adăugat acesta.

„Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate.

În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 persoane vor sta 6, 8, sau 10 persoane.

Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a mai afirmat acesta.