27 mai 2022

Protecția mediului, dezvoltarea sustenabilă și esențializarea culturii în Europa post-pandemică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 6-10 decembrie 2021, Universitatea din București a organizat, cu ocazia Local CIVIS Days București 2021, o serie de concursuri, jocuri și întâlniri cu și pentru studenții celor 19 facultăți.
Seria evenimentelor organizate de Universitatea din București cu ocazia Local CIVIS Days București 2021 a debutat luni, 6 decembrie, odată cu startul primei ediții a CIVISthon UB și a continuat pe parcursul întregii săptămâni cu concursul „Jurnal de student CIVIS”, cu jocul Kahoot „Ce știm despre CIVIS”, precum și cu discuții cu studenții Universității din București care au participat la mobilități în cadrul CIVIS.
Festivitățile de premiere ale competițiilor organizate de UB cu ocazia Local CIVIS Days București 2021 au avut loc vineri, 10 decembrie 2021, începând cu ora 13:30 și au fost transmise în direct pe pagina de Facebook a Universității din București.
Astfel, pentru concursul „Jurnal de student CIVIS”, Universitatea din București a premiat, alături de BCR și de Kaufland România proiectele transmise de Elena Diaconescu, studentă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (200 de euro de la BCR), de Crina Popișter, studentă a Facultății de Istorie, și de Roberta Chiș, studentă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (fiecare câte 150 de euro de la BCR), precum și de Andreea Baciu și Andreea Stoicescu, studente ale Facultății de Filosofie a UB (fiecare câte un voucher de 200 de lei de la Kaufland România).
Pentru CIVISthon UB, premiile au fost asigurate de Fland Gruppe și de Kaufland România, care au răsplătit cele mai interesante, sustenabile, creative și apreciate proiecte cu tablete și vouchere de cumpărături. Echipa clasată pe primul loc în cadrul competiției CIVISthon UB este echipa Facultății de Chimie a Universității din București, care a prezentat proiectul „Potențialul ecologic și energetic al captării emisiilor de CO2 cu ajutorul structurilor de tip MOF”. Coordonată de conf. univ. dr. Mădălina Săndulescu-Tudorache, echipa a fost alcătuită din studenții Andreia Luca, Robert Botea și Sebastian Cojanu, care au fost premiați de Fland Gruppe cu tablete.
De asemenea, membrii echipelor situate pe locurile 2 și 3, respectiv cele ale Facultăților de Drept și de Filosofie, au primit, din partea Kaufland, vouchere de cumpărături de câte 200 de lei fiecare. Este vorba de studenții Ana-Maria Țolea, Iulia Scarlat și Radu Artiom, membrii echipei Facultății de Drept, coordonată de prof. univ. dr. Camelia Toader și drd. Ana-Maria Dimofte, precum și de studenții Alexandra Brojbă, Alexandru Militaru, Călin Szanto, Dan Năfureanu și Ionuț Văduva, coordonați de asist. univ. dr. Oana Șerban de la Facultatea de Filosofie.
Mai multe detalii cu privire la seria de evenimente organizate de Universitatea din București cu ocazia Local CIVIS Days București pot fi consultate atât în știrea disponibilă aici, cât și în documentul disponibil aici.

CIVIS – o Universitate Europeană, zece campusuri universitare, oportunități nenumărate
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește zece dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), University of Glasgow (Marea Britanie) și Paris Lodron Universität Salzburg (Austria).
Selectată de Comisia Europeană între primele 17 universități europene pilot, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 480.000 studenți și 70.000 de angajați, dintre care 32.000 sunt cadre didactice și cercetători.