Publicat: 16 Februarie, 2020 - 10:00
Share
Dănuț Pop: Această situație alarmantă reprezintă elementele de contraperformanță, politică și profesională

Ecologistii au protestat sâmbătă in Piata Victoriei  sub deviza“Scoateti drujba din padure! Protestul a avut loc, dupa ce Comisia Europeana a activat procedura de infringement pentru Romania din cauza taierilor ilegale de paduri.

Protestatarii au amintit de proiectul legislativ al PER, uitat in sertarele Parlamentului, făcând un apel către toate partidele parlamentare, cu reprezentanți în Senat si Camera Deputaților, să lase orgoliile de-o parte, să înțeleagă importanţa acestui proiect legislativ și faptul că pădurile sunt o componentă esențială a mediului înconjurător.

Ecologistii cer interzicerea tăierilor haotice de păduri pe o perioadă de grație de 10-20 ani, precum și interzicerea exportului de buștean cu sau fără coajă, lemn rotund si cherestea.

PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN (PER) consideră că elaborarea şi implementarea unei asemenea legislaţii va avea ca principale efecte refacerea ecosistemelor forestiere grav afectate de tăierile ilegale, asigurarea stabilităţii reliefului în condiţiile accentuării efectelor negative ale schimbărilor climatice, refacerea fondului forestier și îmbunătăţirea calităţii mediului.

“Cerem tuturor factorilor responsabili abandonarea atitudinii de ignoranță totală față de semnalele repetate ale Uniunii Europene! Cosiderăm că această situație alarmantă reprezintă elementele de contraperformanță, politică și profesională, a întregii clase politice care s-a succedat la cârma tarii din ‘90 si pana astazi! “ a declarat liderul PER, Danut POP.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: