Publicat: 7 Noiembrie, 2019 - 17:21
Share

A fost protest spontan joi dimineaţă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Zeci de cadre medicale, asistente, infirmieri şi brancardieri sunt nemulțumiţi că nu au primit voucherele de vacanță, că nu există căldură în spital şi nici personal suficient.

Protestul a început la ora 9.00, iar cadrele medicale au ieşit pe scările spitalului de unde şi-au strigat nemulţumirile. Principala revendicare este că nu au primit nici până acum voucherele de vacanţă şi că spitalul judeţean este singurul din judeţ care se află în această situaţie.

În plus, angajaţii spun că o mare problemă în acest moment o reprezintă lipsa căldurii şi cel mai mult de suferit au bolnavii, mai ales cei care suferă intervenţii chirurgicale, dar şi nou-născuţii.

O altă problemă ar fi lipsa personalului medical suficient şi că nici medicamentele nu sunt suficiente pentru pacienţi.

Conducerea a oferit un punct de vedere legat de cele reclamate de cadrele medicale. Reprezentanţii spitalului au spus că în acest moment nu există bani pentru aceste vouchere, deoarece s-au achiziţionat câteva aparate CT, necesare spitalului pentru a efectua investigaţii. În ceea ce priveşte căldura, au fost achiziţionate acele piese ce urmează a fi înlocuite. Acest lucru trebuia făcut în urmă cu 10 ani. În ceea ce priveşte medicamentele, conducerea spitalului spune că dacă nu există în farmacii în acel moment, pacienţii primesc o reţetă care, ulterior, va fi decontată.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: