Publicat: 19 Ianuarie, 2020 - 11:49
Share

Vizitatorii capitalei franceze care se străduiau să vadă unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume și-au anulat brusc planurile vineri, după ce Muzeul Luvru din Paris a postat pe site-ul său o notificare alertând potențialii vizitatori că nu poate garanta intrarea și că călătoria lor ar putea fi în zadar.

„Din cauza grevelor publice, muzeul se poate deschide mai târziu, iar unele săli de expoziție pot rămâne închise. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat și vă mulțumim pentru înțelegere ”, se arată în anunț.

Astăzi, protestele franceze de reformă a pensiilor care au trecut prin Franța au apărut în afara Muzeului Louvre din Paris . Reperul a fost ales ca loc de demonstrație, deoarece este locul în care președintele francez Emmanuel Macron și-a sărbătorit victoria la alegerile prezidențiale din mai 2017.

Zeci de manifestanți erau în stare de spirit, în timp ce se adunau la intrarea în faimosul muzeu, scandau lozinci și cântau cântece într-o zi cenușie în capitala Franței.

 

În fiecare zi între 30.000 și 50.000 de vizitatori trec prin sălile aurite ale muzeului extraordinar. Manifestarea de vineri a cunoscut o formă de coadă foarte lungă în afara celebrei intrări în piramidă, ziarul Le Parisien raportând că unii dintre vizitatorii frustrați au huiduit atacanții.

Vineri a marcat cea de-a 44-a zi consecutivă de proteste pentru reformele de pensii contestate la cald, care au continuat în ciuda concesiilor guvernamentale săptămâna trecută.(eTN)

Tag-uri Institutii: