Publicat: 23 Iunie, 2013 - 16:31
Share
Sute de angajaţi au participat la un flashmob


Câteva sute de persoane au cântat la tobe şi au dansat în centrul Madridului. Au vrut, astfel, să-şi arate nemulţumirea faţă condiţiile pe care conducerea instituţiei vrea să le impună prin noul contract colectiv de muncă, a transmis TVR.

"În apărarea unei televiziuni publice spaniole cu angajaţi stabili şi viitor". Asta scria pe uriaşul banner purtat de sute de angajaţi ai radioteleviziunii spaniole prin centul Madridului. La un moment dat, protestul s-a transformat într-un flashmob. Participanţii s-au oprit sa cânte la tobe şi să danseze.

Manifestaţia a fost convocată de sindicate, pe fondul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă. Angajaţii vor ca locurile lor de muncă să fie sigure, cer menţinerea studiourilor teritoriale şi promovarea producţiei de emisiuni proprii.

De cealaltă parte, conducerea RTVE speră să poată face schimbări majore în contractul colectiv de muncă. Instituţia se confruntă cu probleme financiare, mai ales în condiţiile în care guvernul a fost obligat în ultimii ani să ia măsuri de austeritate. Mai mult, din 2010, radioul şi televiziunea publică din Spania nu mai difuzează publicitate, deci nu mai are nici această sursă de venit, a relatat de la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.