17 iunie 2021

Proteste palestiniene împotriva ștergerii conturilor de pe rețelele sociale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conturile șterse pe Twitter și blocajele de pe Instagram în legătură cu evenimentele de la Ierusalim au provocat astăzi un protest viral al utilizatorilor din Liban, majoritatea din diaspora palestiniană, care cer obiectivitate în informare.

La radul său, Președintele Ligii Absolvenților Palestinieni din Cuba, Ali el-Katib, a exprimat o puternică indignare fătul că există forte și entități care împiedică să se facă cunoscută realitatea revoltelor din Ierusalim (Al Quds, în arabă) în fața represiunii ocupantului israelian.

Partea de est a orașului sfânt pentru creștini, musulmani și evrei se confruntă cu cea mai gravă izbucnire a violenței din 2017, ciocnirile fiind centrate pe Moscheea Al-Aqsa, al treilea cel mai sfânt loc din Islam.

Pe rețelele de socializare, palestinienii au împărtășit imagini despre modul în care agenții israelieni au reprimat protestatarii pe care organizațiile umanitare le-au descris ca fiind folosirea ilegală și abuzivă a forței.

Internetul este un instrument important pentru palestinieni, deoarece mass-media internațională dominată de Statele Unite și alte națiuni occidentale reflectă cu o tendință pro-Israel ceea ce se întâmplă de fapt în Orientul Mijlociu.

Redactor Ciprian Pop