31 ianuarie 2023

Protestul AUR pentru salvarea pădurilor a continuat la Sebeş!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Protestul organizat duminică de către Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) pentru salvarea pădurilor a continuat şi astăzi în Sebeş (jud, Alba). Reprezentanţii AUR au identificat, pe parcursul nopţii trecute şi al acestei dimineţi, mai multe camioane încărcate cu lemne care nu aveau actele sau încărcătura în regulă.

Pe parcursul întregii nopţi şi până în această dimineaţă în jurul orei 6:00, la locaţiile firmelor Kronospan şi HS Timber din Sebeş au apărut mai multe camioane încărcate cu lemne. Reprezentanţii AUR au verificat camioanele în aplicaţia SUMAL, iar acolo unde au existat suspiciuni a fost chemată Poliţia prin apel la 112.

În România în care dispar săptămânal zeci de hectare de pădure, Garda Forestieră şi ISCTR nu au un serviciu de permanenţă. Astfel, pe parcursul nopţilor şi în weekend nu pot fi efectuate controale la camioanele care transportă lemne.

Mai mult, reprezentanţii AUR au trebuit să meargă la sediul Poliţiei să discute cu comandantul pentru a avea poliţişti în teren. De asemenea, au trebuit contactate cele două ministere de care aparţin ISCTR (Ministerul Transporturilor) şi Garda Forestieră (Ministerul Mediului), pentru ca cele două instituţii să participe la acţiunea de control a camioanelor cu lemne.

După o luptă de lămurire cu autorităţile statului – Poliţie, ISCTR, Garda Forestieră – ce a durat până în jurul orei 10:00 în această dimineaţă şi după mai bine de o oră de încercări eşuate din cauza metodelor folosite de instituţiile statului, am reuşit să obţinem cântărirea unui camion cu lemne care putea depăşi limita maximă admisă pe şosele. Mai bine de o oră pentru a verifica un singur camion, ceea ce ne arată că metodele folosite de către instituţiile statului, în acest caz ISCTR, nu sunt demne de secolul în care trăim.

Prin demersul nostru ne dorim să demonstrăm cum şi cât se fură cu adevărat din pădurile României, fără ca instituţiile statului să acţioneze!

Este nevoie ca toţi să luăm atitudine faţă de jaful din păduri şi, într-un final, poate se vor sesiza şi cei aflaţi în fruntea Guvernului şi a ministerelor pentru a opri furtul din avuţia naţională, dar şi pentru a găsi metode simple şi eficiente de control şi pentru aplicarea legii.

Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor