16 octombrie 2021

PSD Alba: DN 74A, între Abrud şi Câmpeni, de 2 luni – un pericol pentru şoferi!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nepăsarea şi incompetenţa au izolat Munţii Apuseni de restul lumii! Au trecut deja 2 luni de la inundaţiile masive care au lovit localităţile din Munţii Apuseni iar printre casele distruse au rupt şi legăturile acestei zone de restul lumii. Drumul naţional DN 74A, dintre Abrud şi Câmpeni, e un dezastru capital, acolo unde nu a rămas rupt de viituri, stă să se prăbuşească în orice clipă, punând în pericol vieţile oamenilor care se riscă să îl parcurgă, chiar şi în aceste condiţii!

Am primit foarte multe sesizări şi am mers personal la faţa locului pentru a vorbi cu oamenii. În foarte multe zone, între Abrud şi Câmpeni, se circulă pe o singură bandă după ce apa a săpat sub carosabil iar pericolul este iminent pentru siguranţa rutieră.

În anumite zone, pe acest tronson, pe o bandă de mers se află pământ basculat, semnalizat prin indicatoare rutiere. Pe alocuri, vizibilitatea este extrem de redusă şi există pericol de accidente rutiere.

Mai mult, traficul greu a fost deviat, autobuzele şi camioanele fiind nevoite să circule pe ruta ocolitoare Gura Cornei, Roşia Poeni, Musca. Înţeleg că infrastructura rutieră nu se reface peste noapte, înţeleg şi oamenii care mi-au semnalat această situaţie, dar cât mai trebuie să aşteptăm?

Domnilor guvernanţi,

Aţi împrumutat ţara cu peste 60 de miliarde de euro în mai puţin de 2 ani de guvernare şi nu găsiţi bani pentru reabilitarea unei porţiuni de drum? Unde sunt banii domnilor? Pe ce lucruri fantastice i-aţi tocat?

Vreau să vă transmit de la această tribună că acest subiect nu va rămâne fără rezultat! V-am transmis şi o interpelarea pe acest subiect pentru că în România reală oamenii au nevoie disperată de ajutor, nu de lupte politice nesfârşite pe ciolan!

Domnule preşedinte,

Aţi fost în judeţul Alba zilele trecute şi ne-aţi dat lecţii de golf. De golf credeţi că au nevoie românii acum în pragul iernii? Haideţi să vă dau un sfat ca de la un fost primar la altul, concediaţi-vă consilierii şi coborâţi în România normală unde oamenii normali nu duc lipsa de crose de golf ci pur şi simplu nu au lemne de foc sau un drum pe care să-şi ducă copii la şcoală sau să meargă la spital!

Susţineţi că sunteţi preşedintele tuturor românilor dar nu vă riscaţi să vă murdăriţi costumul alb de noroiul inundaţiilor din munţii Apuseni deşi judeţul Alba a fost mereu fieful baronilor PNL, un judeţ unde oamenii v-au votat iar acum le întoarceţi spatele prezidenţial.

Ce să înţeleagă moţii? Că sunt buni doar atunci când trebuie să pună ştampila să voteze candidaţii de la PNL?

Cu respect pentru locuitorii Munţilor Apuseni,

Deputat PSD de Alba,
TUHUŢ RADU-MARCEL
Comunicat de presă – PSD Alba