27 septembrie 2022

PSD dă asigurări că acţionează pentru a combate creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PSD a reuşit, luni, în cadrul Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, să obţină introducerea pe ordinea de zi a Plenului reunit aprobarea „Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice”.

Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni. De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”.

Tot luni, PSD a depus în Camera Deputaţilor, amendamentele sale la Legea consumatorului vulnerabil. Principalele modificări propuse de PSD sunt ca legea să între mai repede în vigoare astfel încât să asigure protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de venirea anotimpului rece; creşterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorii vulnerabili, creşterea ajutoarelor suplimentare pentru fiecare sursă de energie şi indexarea anuală a acestor plafoane şi ajutoare.

Astfel, pe fondul certurilor pentru putere dintre formaţiunile din Coaliţia de guvernare, PSD rămâne singurul partid responsabil care continuă să acţioneze pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetăţenilor.