Publicat: 9 Decembrie, 2019 - 09:01
Share
Gabriel Oprea a fost vicepreședinte doar până la Turul 2!

Biroul Permanent provizoriu al PSD se reuneşte luni pentru a discuta organizarea Congresului din februarie, strategia politică viitoare şi acordurile încheiate cu sindicatele în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

”Sunt multe lucruri de făcut, e un timp foarte scurt, am un mandat foarte clar de a organiza un congres cel târziu până pe 29 februarie. Luni e noul BPN provizoriu care o să înceapă să ia deciziile politice. Mai sunt detalii administrative care în 2-3 zile vor fi puse la punct”, a anunţat preşedintele interimar al PSD Marce Ciolacu duminică seară.

Conducerea PSD ar putea discuta şi posibilitatea revenirii în partid a unor foşti membri plecaţi la Pro România. Tot duminică seară, Ciolacu a anunţat că este posibil ca Mihai Tudose, care a demisionat recent din Pro România, să revină în PSD. Despre Sorin Grindeanu şi Marian Neacşu a afirmat că au fost excluşi abuziv, iar dacă vor să se întoarcă în partid, sunt reprimiţi.

Marcel Ciolacu a anunţat, încă de săptămâna trecută, că una dintre priorităţile şedinţei Biroului Permanent provizoriu care se reuneşte luni este discutarea acordurilor pe care formaţiunea le-a încheiat cu unele sindicate.

”Dar, dacă mă întrebaţi foarte clar, domnul Gabriel Oprea nu este membru de partid şi cât sunt eu preşedinte interimar nu o să fie”, a reafirmat Ciolacu, miercuri,  într-o conferinţă de presă. Şi în 27 noiembrie, în prima declaraţie de presă ca preşedinte interimar al PSD, Ciolacu a afirmat că Gabriel Oprea nu va face parte din PSD, atât timp cât el va conduce formaţiunea.

Fostul lider al PSD Viorica Dăncilă a explicat că Oprea a devenit vicepreşedinte PSD în urma unui protocol pe care partidul l-a semnat cu mai multe sindicate. Ea a subliniat că acordurile erau valabile până la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi că documentele nu mai sunt valabile. Dăncilă a susţinut că Oprea nu avea drept de vot în Comitetul Executiv al partidului.

Tag-uri Institutii: